lauantai 10. tammikuuta 2015

Talvikuulumisia ja reeniä reeniä

Hallitreenit ovat jatkuneet koko syksyn ja keväänkin ensimmäinen treeni on jo käytynä. Treenit ovat syksyn osalta olleet vaihtelevia; grippi löytyi, mutta kaikessa draivauksessa on ollut aivan älytöntä varianssia. Varianssi ja saman surkean tuloksen toistaminen herätti tutkimaan videomateriaaleja heittotekniikasta. Kuvasin kaverin avustuksella Tallaajien hallivuorolla useita draiveja videolle, jotta pääsisin kärryille siitä, että mitä ihmettä teen väärin tai olen mennyt tietämättäni tekniikastani muuttamaan.

Kämpille päästyäni uppasin videot kamerastani koneelleni ja tutkin videoita. Ei - en havainnut oikein mitään selkeästi näkyvää ongelmaa, joten fiilarit olivat alkuun että mitäs nyt. Hetken pohtiessani mietin että hei, kevät kaudella hallitreeneissä heittäminen oli vaivatonta, varianssit kunnossa ja itseluottamus korkealla - kokeilin siis laittaa rinnakkain joulukuun alun videon ja kevään viimeisten hallitreenien videon. Ero oli havaittavissa selvästi.

Olin jostain kumman syystä saanut kesän / kisakauden aikana päähäni pakottaa heittoihin enemmän tehoa venyttämällä ristiaskeleen pituutta. Aikaisemmin olen heittänyt erittäin nopealla ja lyhyellä ristiaskeleella, jolloin jo pelkästään eteenpäin askelista tuleva liike-energia välittyy tukijalkaan. Tällä korjauksella sormissa/kämmenessä tuntui (taas ihanasti pitkästä aikaa) kiekon vetovaiheessa paineen tuntua eli just sitä fiilistä, että nyt muuten lötä lähtee! Tällä pienellä korjauksella oli myös muitakin vaikutuksia. Nyt myös askelpituus tukijalalle pysyy vakiompana, eivätkä kiekot lähde vuorotellen taivaaseen tai tonttiin. Heittäminen tuntuu älyttömän siistiltä ja kevyeltä. Ilo on palannut tekemiseen ja suu on jatkuvassa hymyssä hallireeneissä. Nyt kun perustekniikka on taas jonkinlaisessa muotissa, niin voi keskittyä kunnolla eri mittaisten heittojen ja eri heittotekniikoiden hiomiseen. Mahtia!

Olen myös vihdoin aloittanut systemaattisen fysiikan treenaamisen. Aloitin Hipkon Performance Training -harjoittelun, joka on nyt parin treenikerran jälkeen vakuuttanut allekirjoittaneen täysin. Minulle on räätälöity frisbeegolffia tukeva henkilökohtainen treeniohjelma, jossa on tavoitteena kehittää kokonaisvaltaisesti liikkuvuutta, voimaa ja räjähtävyyttä. Treeneissä saa koko ajan ohjausta ja "salilla käynteihini" on tullut selkeästi enemmän asennetta siinä mielessä, että treenejä ei missään nimessä halua jättää puolitiehen, vaan puristaa niin täysiä kuin vain voi loppuun saakka. Treeneissä keskitytään paljon core-lihaksiin ja työtä tehdään pääasiassa vapain painoin.

Kaiken kaikkiaan henkinen asenne tekemiseen on muuttunut entistä enemmän siihen suuntaan, että mitä enemmän treenaat ja näet vaivaa eri asioissa kehittymiseen - sitä enemmän sinulla on mahdollisuuksia kehittyä lisää ja menestyä. Asenteen kehittymiseen ja koko touhun laajempaan funtsimiseen liittyy suoraan pari tänä talvena luettua hienoa kirjaa, mutta jottei tämä blogipostaus paisuisi liikaa, niin niistä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti