maanantai 10. marraskuuta 2014

Hallitreenikausi käyntiin pienen kisamenestyksen kera

Viime viikon keskiviikkona käynnistyi odotettu Tallaajien talvitreenivuoro Talin jalkapallohallissa. Oli tajuttoman siistiä päästä kiskomaan kiekkoa sydämensä kyllyydestä tuulettomassa tilassa kohti hallin takaverkkoa. Hienointa treeneistä teki se, että heittäminen tuntui mukavan rennolta ja draiverikin istui pitkästä aikaa käteen kuin parempikin muotti. Ratkaisun pitkään vaivanneeseen grippiongelmaan toi Discraftin video, jossa Dion Arlyn esitteli omaa modattua powergrippiään. Vein siis kiekon kämmenpohjasta lähemmäksi sormia, ja avot, siihenhän se kiekko istahti mukavasti. Voi veljet!

Hallitreeneistä jäi älyttömän hyvät jälkifiilikset, kun heitot kulkivat hyvin ja draivaaminen tuntui taas kepeältä. Eipä siis yhtään ihme, että lauantaisessa Ruska Openissa pääsin aloittamaan kakkoskierroksen johtaen MA2-sarjaa! Onnistuin ykkösrundilla pelaamaan vihdoin ja viimein puhtaan täysin bogittoman rundin.

Kakkosrundi meni kuitenkin penkin alle muutaman pahan puuosuman ja useiden yläpeltien johdosta. Jos yläpellit olisivat uponneet sisään, niin muutamista bogeista huolimatta rundi olisi voinut päättyä aivan hyvin -2 - -5:een. Tällä kertaa tilanne meni toisin, lopullisen sijoituksen ollessa jaettu 4.

Kävin kisojen jälkeisenä sunnuntaina aamuvarhaisessa Talissa puttireenailemassa. Vaatteita oli samalla tavalla päällä, kuin Ruska Openissa: T-paita, pitkähihainen tekninen lämpökerrastopaita, pitkähihainen kollege-paita ja toppatakki. Reilun puolen tunnin jatkuvan puttailun jälkeen kiristävät vaatekerrokset ja toppatakki aiheuttivat sen, että puttaamiseen alkoi selvästi tulla varianssia. Niinpä siinä sitten hetken tilannetta miettiessä pohti, että olipa vain harvinaisen tyhmää etten Ruska Openissa miettinyt asiaa yhtään enempää.

Pukeutumisessakin voi käyttää järkeä ja hoitaa vaatetuksen siten, että heittotilanteissa on mahdollsita vähentää vaatekerroksia esim. ottamalla paksun takin pois päältä heiton ajaksi. Tuolloin liikeradat ovat paremmat eivätkä paksut vaatekerrokset kiristä kontrollia pois heitoista.

Mitä siis jälleen opimme:
  • Kenttätreeni, kenttätreeni ja kenttätreeni. Se on aivan älyttömän tärkeää hyvän pelin ja itseluottamuksen kannalta. Ei tätä vain voi olla painottamatta riittävästi.
  • Järkevä vaatetus. Kiristävät kerrokset ja raskaat vaatetukset vievät mehut lihaksista ja näin muuttavat väkisinkin ajoituksia. Tästä seuraa ongelmia ja heikompia tuloksia. Syys-talvikeleille kannattaa pukeutua lämpimästi, mutta mieluummin siten, että esimerkiksi heiton ajaksi voi heittää paksun päällystakin pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti