sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Haix Tali Open 2015 - Haasteiden ytimessä

Tämän vuotinen Tali Open on nyt takana ja viimeiset viisi päivää kisat mukaanlukien sisälsivät melkoista tulosten vuoristorataa. Keskiviikkona reenikierros ilman pidennettyjä väyliä meni -6:een tuulettomassa ja aurinkoisessa tuloskelisäässä. Torstaina pelasimme Mikon kanssa parigolffit Tali Open leiskalla -8:iin. Fiilikset olivat kohdallaan ja kisan ykkösrundia odotti jo kuin kuuta nousevaa.

Pelikirja Tali Openiin. Reenirundien perusteella hyvän tuloksen tekeminen tuntui rennon helpolta.

1. Rundi

Sää helli auringolla ja lämmöllä, mutta navakka tuuli piti kaikkein optimimman tuloskelisään poissa.

Väylä #1. Aloitin väylän pelaamalla toisen heiton reilusti mutkan yli ja käytännössä riitti 40m neppi korille varmoille birdiepaikoille. Jätin jotenkin lähärin liian matalaksi ja jouduin puttamaan birdie-puttia sisään noin kympistä. Ei mennyt ja par korttiin - joka tapauksessa positiivinen huokaus ja seuraavalle väylälle.

Väylällä #2 avasin roc3:sta forella alkuviikon tapaan, mutta kovemman tuulen vuoksi se kippasi reilusti ja missasin portin. Huikean droppariheiton avulla pääsin neppaamaan lähärin vielä korille ja sain pelastettua vaikealta väylältä bogien.

Väylällä #4 täydellinen avaus ~110m strikerilla aukealle vasempaan laitaan, josta pommihyssellä kipolle ~10 metriin. Birdieputti ketjujen ja korin pohjan kautta nostolle ja par korttiin.

Väylällä #8 avasiin strikerilla jotenkin liian korkean ja ajauduin hieman väylän vasempaan laitaan paikkaan, josta on todella vaikeat jatkoheittopaikat. Rolleriyritys jäi lyhyeksi ja käytännössä siitä neppi korille ja bogie.

Väylällä #9 lähes täydellinen avaus strikerillä 8m korista, putti ketjuihin ja ulos. Par-korttiin. Tilanne kokonaisuudessaan +2, joten ei hätiä mitiä, vielä on mukavia väylä napsia tulosta pienemmäksi.

Väylällä #10 olin koko alkuviikon onnistunut avaamaan suoraan kipolle putille ~6m, joten sama oli tavoitteena myös nytkin. Claymore osui kuitenkin heti jo 15m päässä olevaan puuhun, josta alkoi selviytymistaistelu väylätuloksen ollessa lopulta bogie.

Väylällä #12 pelasin pelikirjamaisesti sillä tavoitteena oli taas välttää ob-raja vasemmalla. Striker matalana lujaa ja kiekko hoitaa loput kotiin, mieto ylikääntö ja ei hätää. Noh kiekko meni flättinä, fadet ja pahalta näytti. Melkein ylhäällä oltiin, mutta kiekko oli 30cm ulkona, joten ei voi mitään, neppi korille joka osui puun juureen pompsautten lähärin oikealle lyhyeksi jättäen 12m putin korille. Putti alarautaan ja vitonen korttiin.

Väylä #13 rollerilla melkein aukealle, puttineppi alle ja putti sisään. Kaunis birdie.

Väylä #14 teebirdillä avaus, griplockas ja lensi hyssenä tuulen kannatellen kiekkoa koko väylän ohi takamaastoille tielle. Dropparilta putteriheitto, joka osui korikummun yläosaan just mihin pitikin, nousi 30cm keula edellä ilmaan, laskeutui kyljelleen ja rollasi ob-monttuun. Noh, sainpahan jatkaa kummulta, ja nostoputti käytännössä sisään. Tupla-OB-5.

Väylä #15. Hysse tuulen avulla ~15m, puttiyritys joka jää nostolle ja par.

Väylä #16. Kiinteä nelitoistanen. Nyt seiftataan ja pelataan niinkö olen tämän aina pelannut hyvällä tuloksella. Pro valkyrie lujaa hyssessä josta se kääntää yli ja löytyy yleensä keskeltä alakenttää. Kaikki näyttää hyvältä mutta sitten wtf, kiekko onkin jäänyt lyhyeksi ja löytyi keski-ob-saarekkeelta. Hämmennys, mutta pakko hyväksyä tilanne. Lähäri korille ja OB-4.

Väylä #17. Kiinteä viistoistanen. Varmimmista varmin par-väylä pitkällä perushysseavarilla. Hyssellä siis hienosti väylälle suht pitkälle. Jatkoheitto noin 6m korista. Putti alarautaan ja bogie korttiin.

Väylä #18. Hyvä fore paikoiltaan ~9m, putti alarautaan ja par.

Väylä #19. Kiinteä seitentoistanen. Pelikirjassa paikaltaan fore, joku jamppa menee hillumaan korille. Ihmettelyä mitä tapahtuu. Katsellaan toisiamme heittueessa, noh avaan kuitenkin, jotenkin katse nousee kokoajan valkoiset vaatteet päällä korilla nojailevaan ukkeliin. Avaan forella lähimpään puuhun. Huudetaan kimpassa ukkeli pois korilta, tajuaa häipyä. Bogia korttiin.

Väylä #21. Pelikirjamaisesti maxi forella kipon juureen ja birdie putti nostolta sisään.
Runditulos +8, 5 x OB ja muutama turha puttimissi. Kierroksen jälkeen nuutunu ja aika pettynyt fiilis, ja kovat halut lähteä parantamaan tulosta.

2. Rundi

Sää oli lähes identtinen perjantain kanssa ja itseluottamusta uhkuen oli fiilis pelata nyt vihdoin se kunnon Talikisa-rundi.

Väylä #1. Lähes identtinen ykköskierrokselle, mutta olin ehkä vielä lähempänä koria päästen puttaamaan birdietä 6m:stä. Ketjuista ulos ja par korttiin.

Väylä #2. Prodigyn M2 tällä kertaa vakaampana Roc3:n sijaan ja fore nätisti portista läpi. Samalla kiekolla forelähäri ja lyhyt 6m putti sisään. Kaunis birdie ja hyvät tsemppifiilikset päällä.

Väylä #4. Lähes identtinen ykkösrundin kanssa, miltei täydellinen avaus kentälle, pommihysse mukille ja tällä kertaa 10m putti vaikeasta haara-asennosta nostolle ja par korttiin.

Väylä #5. Avaus pirkkoputtipaikoille ~8m kiposta forella, ketjuista ulos ja par korttiin.

Väylä #8. Jumalaisen kaunis avaus strikerillä ~15-20m korista ja pääsin kokeilemaan birdie-puttia, joka oli just oikean korkuinen ja leijas vain hieman korin vasemmalta puolelta ohi. Helppo nostopar.

Väylä #9. Avaus vielä lähemmäksi koria, isot ylävitoset koko porukalta. Putti ketjuista ulos ja par korttiin.

Väylä #10. Taaskaan ei claymore pysynyt väylällä, vaan taisteluähinällä bogie-pelastus.

Väylä #11. Avaus korilinjalle vasemmalle P1:llä. Putti korin juureen ja nosto par.

Väylä #12. Tällä kertaa safetynä midarilla claymorella avaus, neppi korin juureen ja nosto par.

Väylä #13. Bäkkärirolleri taas aukealle, neppi 5m ja rento hyvä putti keskelle koria pysty- ja vaakasuunnassa, räiskäkori heittää kiekon suoraan takaisin ulos. Par korttiin, se siitä birdiestä.

Väylä #14. Nyt seiffimmin, Teebirdi nätissä linjassa korin mitoille mutta vasemmalle, osuen ob-keppiin ja jääden kiekon verran ulos väylältä, birdie-paikka vaihtui droppariksi, josta putteriliidätys korin oikealle puolelle 7 metriin, ketjuista putteri ulos ja nosto ob-5.

Väylä #15. Avaus taas korkealla hyssellä ylös 15m puttipaikoille, vähän korista ohi ja lyhyt paluuputti sisään. Par.

Väylä #16. Noniin, nyt sitten vaihdetaan pro valkyrie first runin LEGENDaksi ja vedetään varmuudella kentälle birdie-par-paikoille. Tarkoitus oli vetää kevyt hyssekulma ja nostaa heitto vähän korkeammaksi, niin vedin gripparilla lähellä olevan oikean puun latvaan, josta kiekko jäi ehkä lopulta ~25m tiistä. Tästä sitten pitkä hysse koko ob-saarekkeen oikealta puolelta yli ja kiekko ländäsi korin viereen ~10m. Putti alarautaan ja nosto bogi.

Väylä #17. Safetyllä tutulla tyylillä hyssellä kasitoistaväylää hipoen, tällä kertaa kiekko kuitenkin lähti ehkä hieman keskempää ja kova tuuli kantoi sen reilusti vasemmalta ob:lle. Putterineppi korille ja lyhyt putti sisään. OB-4.

Väylä #18. Tosi huikealta näyttänyt avaus sai heittueen ja mukaan liittyneen pienen yleisön taputtamaan. Ylhäälle päästyä kiekko löytyikin vankila-aidan takaa, mitään muuta tsänssiä ei ollut kuin vetää pajatsolla. Lyhyt putti ja par.

Väylä #19. Roc3:lla hyssekulmassa foreavaus, joka ländäsi korilinjalle ~8m päähän. Hyvä täysin korin keskelle pysty- ja vaakasuorassa osunut putti osuu keskelle koria ketjujen kautta tolppaan, kääntyy pystöön ja tulee korin läpi takaa ulos. Pääsee vähän ärräpäitä, mutta pyytelen anteeksi. Nostan parin.

Väylä #20. Avaus pitkälle ~130-140m mahtaville lähäripaikoille saarekkeeseen. Tuuli hulmuttaa vasemmalta oikealle ja mietin millä jatkaa, päädyn claymoreen siksi, että tarkoitus oli heittää suoraan koria kohti ja välttää fade vasemmalle. Kiekko lähtee nätisti, mutta tuuli pääsee kiekon alle ja vie sitä oikealle metrin OB:sta olevan monihaaraisen puun ytimeen, kyllä olisi skippi kelvannut takaisin sisään, mutta tällä kertaa kiekkoa sai kaivaa miltei puun sisältä. Noh, jatkoheitto saarekkeen päästä jokerilla korin viereen ja lähes nosto-OB-bogi.

Väylä #21. Kaunis foreavaus Maxilla 4m korista ja varma birdie.

Runditulos parani eilisestä yhdellä. Taas jäivät OB:t ja ketjusylyt harmittaan, mutta minkäs sille voi.

3. Rundi

Oikea tuloskelisää aamulla rundin startatessa. Aurinko paistoi ja tuuli oli vaimeaa. Nyt jos koskaan, olisi hyvät mahdollisuudet vetää hieno rundi, varsinkin kahden ähinärundin jälkeen kaikkine kehittävine kokemuksineen. Fiilikset olivat kohdallaan ja reeniheitot tuntuivat onnistuvan hyvin.

Väylä #1. Claymorella seiftaten avaus hieman vasemmalle päin, kiekon osuessa turvallisesti puihin. Käännyin ympäri huokaisten, että jes sisällä ollaan ja ihan mukavilla jatkopaikoilla. Kiekolle kävellessäni toimitsija näyttää kiekkoani, joka ilmeisesti oli rollannut ländäyksen jälkeen metrin ob:lle, noh jatketaan siitä. Strikerillä suoraa forea seiftisti väylää pitkin. Kiekko kääntää ihan millin yli ja hakeutuu 40-50m päässä väylän vasemmalta puolelta oikealle hapuilevan puun oksiin. Kiekko kuolettuu, putoaa alas ja menee ob:lle. Syvä huokaus, mutta tsemppaan mielessäni, että ei peliä ole menetetty. Nyt vaan pelataan väylä loppuun näillä bonareilla, ei hätää. Jatkoheitto taas forella cometilla kiekon päätyessä ~25-35m korista. Neppi korin alle ja käytännössä nosto-ob-7.

Väylä #2. Eilisen tapaan paikoiltaan forella Prodigy portin läpi ns. parhaille paikoille. Siitä jatkofore samalla kiekolla ~5m korin yläpuolelle. Putti alarautaan ja nosto par.

Väylä #3. Koska nyt ei tuule, niin valitsin kiekoksi Buzzzin. Puhaltelin käteeni vähän kosteutta, että saisin kiekosta parempaa otetta. Tavoitteena oli nyt heittää suoraan mukille, kuten reeneissä ennen Tali Openin alkua. Otan vauhdin, heitän ja kiekko luiskahtaa liukkaasti kädestä päätyen 15m päähän tiistä osuen vasemmalla puolella olevaan puuhun, joka ampui kiekon syvemmälle vasemmalle. Ei mitään muuta tsänssiä kuin putata väylälle. Mielessä tuumin, että noh pelataan nyt varmasti seiftaten bogie - yks lipse, ei mittään hättää. 65m korille ja selkeä putterilähäri paikoiltaan, valitsen clutchin, jossa mieto fade. Kiekko lentää suoraan, suoraan menee, kääntää yli hintsun pysyy suorassa laskeutuu suoraan siis ob:lle eikä fade palauta suorasta lennosta yhtään vasemmalle. Syvä huokaus ja tosi surullinen fiilis, tuntui älyttömän surkealta ja hetken vajosin miettimään, että mitä edes teen näissä kisoissa. Noh keräsin itseni, nappasin vakaamman putterin ja heitin ob-rajalta kiekon ~40m päähän korin juureen, nosto-ob-6. Ja miltä väylältä!!

Tässä välissä mietin kävellessäni neloselle, että sää on kohillaan ja kaikki tekijät kokemuksineen, ja päästin tilanteen kolmen väylän jälkeen +5:een missaten sen kakkosen birdiepaikanki - ei hyvältä näytä, jos hommaa ei ota haltuun. Mietin, että nyt peli pakettiin, usko tekemiseen kuntoon ja että vielä on niin paljon väyliä ja mahdollisuuksia, että ei peliä ole menetetty - päinvastoin, nämä vastoinkäymiset pitää kääntää hyödyksi ja lopettaa puppelointi.

Väylä #4. Tavoitteena taas keskikenttä ja strikerillä avaus. Liikaa ehkä yritystä joka ilmeni liian isona hyssenä (ehkä pelkona olla joutumatta väylän oikeaan laitaan ja toisaalta tuosta kävellessä mietiskelystä ja vaihteen vaihdosta varmaan työskentelyyn) ja kiekko tömähti puun kautta ~35m päähän tiistä. Kiekolle päästyäni huomaan, että juuri mitään muuta vaihtoehtoa päästä kentälle riskeihin suhteutettuna ei ole kuin forerolleri ja koska väylä on kaltto oikealle, on kiekossa oltava voimaa kääntää vastarinteeseen. Siispä Maxilla forerolleri, jolla etenin huikeasti ~60m aukealle mahtavaan jatkopaikkaan. Siitä sitten pommihysse 4m korista ja paria korttiin.

Väylä #5. Forella avaus birdiepaikoille ja hyvä putti sisään. Birdie korttiin!

Väylä #6. Jokerilla avaus ~6m korin taakse ja putti sisään. Birdietä lissää!

Väylä #7. Hieno avaus "normikorille", jossa pensas suoraan edessä. Kurottaudun pensaan oikealle puolelle ja yritän forella ainoasta "tsänssipaikasta edetä korille", mutta rapsu pensaan oksiin verottaa pituudesta tarvittavat metrit. Birdie-putilla noin 15-20m päässä ja leijutan ihan optimikorkeudelta hieman korin vasemmalta puolelta ohi. Lyhyt par-putti sisään.

Väylä #8. Striker-avaus lähtee hieman liikaa vasemmalle, mutta ei hätiä koska kiekko kääntää yli. Kiekko kuitenki ehtii osua puuhun, joka ampuu kiekon metrin ob-rajan väärälle puolelle. Jatkoheitto ~25m päähän claymorella korista. Puttiyritys leijaa ihan korin vierestä ja tuplabogi korttiin. Kyllä on vaikeaa, kun kerää OBeita.

Väylä #9. Avaus jää ehkä 30m lyhyeksi korista, neppifore korin lähelle ja putti sisään.

Väylä #10. Taaskaan en saa claymorea korille, vaan heitto suuntautuu tälläkin kertaa hieman vasemmalle pysähtyen puuhun. Cometilla foreliidätys väylääpitkin korille ja putti sisään, hieno pelastettu kolmonen.

Väylä #11. Nyt se birdie, tää pitäs olla jo peruskauraa. Valitsen vakaamman clutchin ja heitän ~2m korkean heiton joka jää lyhyeksi. 11m neppilähäri putterilla alle ja nosto par. Ei yhtään onnistumista radan lyhyimmältä ja helpoimmalta birdie-automaatti-väylältä - ei yhtään.

Väylä #12. Peruspeli, claymore tiiltä, putteri korin alle ja nosto sisään.

Väylä #13. Bäkkärirolleri, nousee mäelle ja osuu oikealla olevan puun juureen nousten runkoa pitkin monta metriä ylös ja pysähtyen ihan semi-OK:ille jatkopaikoille. Pohdin jonkin aikaa vaihtoehtoja päästä birdiepaikoille ja eka ajatus oli heittää strikerilla forerolleri, koska mitään järkeviä etenemislinjoja ei muuten ollut. Valitsin kuitenkin lopulta korkean foren, jotta välttäisin puut kokonaan ja menisin vasemmalta korkealta väylää pitkin päästen keskelle aukealle pitkälle birdie-puttipaikalle tai varmalle par-paikalle. Foretin suoraan edessä olevan metsikön puun oksistoon, jonne kiekko jäi. Puun juurelta cometilla suora foreliidätys korille ja 9m putti korin takaa sisään. Huaah, par.

Väylä #14. Tiippari pysyi bägissä ja avasin jokerilla ehkä 50m hyssen, jatkoheitto putterilla juureen ja par korttiin. EI OB:ita jihuu!

Väylä #15. Hysse dessulla kentälle, putteri 4m:iin ja käytännön nosto par.

Väylä #16. Noniin, taas "nelitoistasella" nyt, NYT NYT ei mittään ob:ita. Nyt ei hyssellä oikealle, nyt varmasti LEGENDalla loivahysse joka kääntää yli ja on kentällä. Avaus menee menee ja näyttää hyvältä, ei kuulu ääniä. Kiekko löytyy keski-ob-saarekkeen ja korikentän oikealta laidalta kiekon verran ob-rajan ulkopuolelta. Heittue tuomitsee asian siten, että kiekon on täytynyt tulla korikentän puolelta ob:lle, koska linja oli siitä kohtaa vino. Pääsen siis heittämään kentältä, mutta OB-rankun kera nepin korin alle ja ~7m putti sisään. Syvä huokaus ja OB-4. Ei yhden yhtä ainoata onnistumista tälle kiinteälle Talin nelitoistaselle, ei ainoatakaan.

Väylä #17. Peruspeli ei mitään erikoista, käytännön nostopar.

Väylä #18. Sama juttu ks. edellinen.

Väylä #19. Sama juttu ks. edellinen.

Väylä #20. Taas pitkä 140m avaus ja huikeille birdiepaikoille. Eilisestä viisastuneena valitsin roc3:n ja liidätin sen korilinjalle ~6m päähän oikealle, josta varma putti sisään ja hieno birdie korttiin!

Väylä #21. Maxilla fore kauniisti ja käännyin ympäri tuulettelemaan varmaa birdietä. Kiekko kuitenki rollaa eikä jaksa tulla enää sisään jääden 50cm takaob:lle miltei suoraan korilinjalta. Uusi avaus, bossi forella samaa linjaa hieman hennommin ja kiekko pysähtyi ehkä 7m korin etuvasemmalle puolelle. Hyvä putti ketjuista ulos hienosti vahvemmalta puolelta tietenkin sylkien ja nosto bogi.

Vikan väylän jälkeen fiilikset rundista olivat enemmän surullisen ja musertavan puolella, kuin hyvän ja iloisen. Laskin tuloksen ja se oli yhden heiton parempi kuin edellinen, se tuntui tosi surkealta siihen nähden, mitä olosuhteet olivat. Suorastaan hävetti pelata moinen kierros. Fiilikset olivat sen verran alhaalla, että poistuin tuloslaskennan jälkeen paikalta.

Loppuajatukset kisaviikonlopun tuloksista:

Paluumatkalla autossa ja näin vielä jälkikäteen pohtiessani ajattelin, että kaikesta huolimatta on siinä määrin oltava tyytyväinen, että kierrokset olivat korkeampia kuin tämän hetkinen ratingini - pelasin siis paremmin kuin omalla tasollani. Toisaalta rata on todella tuttu ja täällä jos jossain minulla olisi ollut tsänssit rusauttaa se "tonnin kiessi", jopa pariin kertaankin. Lopputulos on rehellisesti se, että en pystynyt pelaamaan riittävällä tasolla enkä missään vaiheessa pelaamaan solidia kierrosta. Lisäksi suhteessa radan kiertomääriin en oikein pysty näkemään runditulosta ehkä niin positiivisesti. vaikkain pelasin ulkopuolisen silmin oman ratingin ylittävällä tasolla. En myöskään saavuttanut tavoitettani olla reilusti lopputuloksissa puolen välin paremmalla puolella. Toisaalta kaikesta huolimatta on oltava tyytyväinen itsensä keräämiseen ja tasaiseen tekemiseen. Vaikka runtua välillä tuli OB:iden tai muiden vaikeuksien kautta, niin silti pystyin palaamaan suhteellisen solidiin suorittamiseen enkä vaipunut murheiden syövereihin. Kolme tasaista rundia talissa jatkuvasti parantaen Tali Open leiskalla, niin kyllä siitä jo saa vähän olla tyytyväinen ja kääntää hyvillä mielin suunpieliä ylöspäin. Varsinkin vika rundi oli oikeasti alun vaikeuksien jälkeen hyvä, pelasinhan kuitenkin loppurundin käytännössä +1:een. Se, mitä nyt on pelin parannettavuuden suhteen tehtävä on kehittää heiton suuntausta suorissa heitoissa ja palattava tuttuun tapaan puttireenin pariin.

Tali Open scorecard oli palloisa. Ratingit: 941, 948 ja 931


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti