sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Normitali VII

Tänään oli Talissa Normitali-liigan ensimmäinen osakilpailu navakan tuulisessa säässä. Tali Openista poiketen flushasin täysin kaikki odotukset etukäteen kisasta ja päätin lähteä pelaamaan rentoa peliä väylä kerrallaan. Ja tästä lopputuloksenahan oli hieno rundi ja kisan voitto! Nyt vihdoin ja viimein sain myös mahdollisesti tonnin rundin hyvin menneen kierroksen kylkiäisinä (ainakin alustava rating näyttää olevan tasan 1000) ja täten yksi pitkään niin lähellä ollut henkilökohtainen tavoite on vihdoin saavutettu.

Lähtöväylänä meillä oli #9, joten rundiraportin voisi aloittaa järjestyksessä siitä eteenpäin:

Väylä #9. Jokeri rohkeasti kipolle, pieni pomppu ihan korin tyvessä olevasta mattokuhmusta, mutta onneksi ei rolleja käynyt ja tästä sitten käytännössä 3m nostobirdie.

Väylä #10. Avaus Claymorella, smoothi putterilähäri 2m ja nosto par.

Väylä #11. Bäkkärirolleri roadrunnerilla siten, että koriin jäi vasemmalta sivusta ehkä 20m. Putteriliidätys (eagle-yritys) yläpeltiin ja hieno 8m paluuputti sisään. Birdie korttiin.

Väylä #12. Tali Openin vikalta rundilta järkeväksi ymmärretty seiftaus eli jokerilla noin 50m avaus, putterilla kipolle ja 4m putti sisään. Solidi par.

Väylä #13. Star bossi flättinä väylää pitkin, joka sitten feidasi hienosti kipolle 7m päähän. Putti sisään ja birdie korttiin.

Väylä #14. Tuuli oli melkein mieletön ja tässä hetken pohti erilaisia kiekkovalintoja, kunnes päädyin distanssidessuun. Kevyt nouseva hysse, joka kääntyi antsaksi ja piti sen lähes loppuun saakka ja näyttikin siltä, että kiekko on ihan korilla. Korille päästyäni kiekkoa ei näkynytkään missään vaan se olikin mennyt tii-korilinjalta korin taakse noin 15m pitkäksi. Hieno avaus tästä huolimatta ja neppasin putterin korin juureen kovan tuulen vuoksi, vaikka mieli olisi tehnyt yrittää puttia. Greeni oli vaan niin järkyttävä tuulinen, että oli ehkä järkevämpi tällä kertaa ottaa varma par.

Väylä #15. Ajatuksena oli kovaa sivutuulta hyväksikäyttäen heittää korkea hysse #18 väylän kautta, mutta heitto jäi aavistuksen verran matalammaksi. Ei hätiä mitiä - hysse tonttiin hyville paikoille noin 25-30m korista. Putterilähäri korin taakse noin 7m pitkäksi ja par-putti sisään.

Väylä #16. Dessu paikoiltaan forella 2m korista ja nosto birdie.

Väylä #17. Prodigyn M2 paikoiltaan forella, kippas vähän yli ja osui puuhun. Koriin jäi matkaa 15m joten puttilähäri korin alle ja varma par.

Väylä #18. Mieletön avaus star dessulla noin 3m korkeana lähes mantereen päätyyn ja sain jopa #15 väylää etenevältä heittueelta kehuja. Tuntu aika huikealta! :) Jokerilla jatkoheitto korille noin 6-7m ja putti sisään. Birdie korttiin.

Väylä #1. Hieno avaus Claymorella miltei mutkaan asti jääden hieman keskellä olevalle puulinjalle. Siitä striker forella suorana eteenpäin, joka tymähti 40-50m päässä olevan puun juureen. Siitä poikittaisasennossa hieman vaikeasta stanssista Comet bäkkärillä koria kohti ja tarkoituksena, että kevyen ylikäännön ansiosta pääsisin nostamaan birdien sisään. Comet kuitenkin ehti ottaa puuosuman matkalla ja koriin jäi vielä noin 25m. Putterilähäri 3m ja putti sisään, par korttiin.

Väylä #2. Kävin eilen muutaman kerran tyhjentelemässä putterit ja midarit tälle väylälle ja totesin reeneissä, että matalahkolla putterivedolla oli parhaat oddsit päästä portista läpi korille. Mallailin hetken, otin vauhdin ja ehkä navakan tuulen vuoksi käänsin hieman liikaa hysseä arvioiden hysseflipin väärin. Kiekko lensi portin vasemmalta puolelta hyssenä ohi ja jatkopaikka dropparilta. Neppi korin alle ja 2m putti sisään. Bogie korttiin.

Väylä #3. Star Bossilla avaus korin taakse noin 10m pitkäksi. Hyvä putti, mutta tällä kertaa alarautaan ja nosto-par.

Väylä #4. Avaus jokerilla jäi puoleen väylään, neppiputtilähäri metriin ja nosto par.

Väylä #5. Avaus Roc3:lla, mutta tuuli nosti, nosti ja vielä kerran nosti feidaavaa kiekkoa taivaisiin. Kiekko putosi johonkin korin vasemman puolen rinteeseen, josta se rolli tienlaidan ojaan. Ojasta foreputtilähäri tolpan juureen ja nosto-par.

Väylä #6. Hyssepuolelta dessulla hysseä, joka jäi varovaisen vedon vuoksi hieman lyhyeksi laskeutuen vasemman puoleiselle väylälle. Jouduin venyttäytymään edessä olevan puun vuoksi oikealle ja lähäröin antsabuzzziforella 40m korille jääden noin 8m puttipaikoille. Putti itsevarmasti sisään ja par.

Väylä #7. Avaus strikerillä nousi hieman korkeaksi osuen ennen vankilaporttia väylän vasemmassa laidassa olevan puun oksistoon ja pudoen sen juureen. Siitä taas buzzzilla noin 30-40m foreantsalähäri 7m ja putti sisään.

Väylä #8. Tosi hyvin lähtenyt Claymore -avaus osuu juuri ennen avonaista paikkaa ensin oikealle puuhun, joka ampuu kiekon vasemmalle ja siellä osuu uuteen puuhun, joka ampuu kiekon väylän oikealle puolelle megavankilaan. Edessä yksi noin metrin mittainen rako noin 7m päässä, sen jälkeen ei hätää. Mietin hetken, että vedänkö bäkkärin vai rollerin, sen verran oli vähän tilaa ja heikosti väyliä. Lopulta mietin parin sekunnin verran Mikon ja Runskin kanssa reenattuja itse-keksittyjä-metsäränniväyliä ja totesin, että kyllähän minä tuosta läpi pääseen. Kevyt hysseputtilähäri clutchilla puoleen metriin korista ja nosto sisään.

Scorecardi näytti miinusta.

Rundin jälkeen kierrostulos näytti -4 ja tuntui aivan mahtavalta, että sai vihdoin kierrettyä hienon rundin Talissa ja vielä reitattuna. Oli tosi helppoa ja rentoa pelata mentaliteetillä, jossa en miettinyt tulosta pätkän vertaa, vaan pelasin täysin ilman odotuksia väylän kerrallaan. Toki kyllähän se kierroksen loppuvaiheilla kävi mielessä, että tässähän on todennäköisesti tulossa erittäin hyvä tuloskierros, jos kaikki menee putkeen, mutta en kuitenkaan jäänyt pohtimaan sitä liikaa - vaan enemmänkin pyyhin kaiken tuollaisen ajattelun tieten tahtoen pois mielestä. Ja tällä kertaa se toimi todella hyvin. Homma toimi hyvällä itseluottamuksella, eikä missään vaiheessa jännittänyt mikään heitto tai putti liikoja eikä turhia tärinöitä tai vapinoita ilmennyt, vaan homma oli pelkkää nauttimista ja järkevien heittoratkaisujen toteuttamista.

Tästä on hyvä jatkaa taas uusiin haasteisiin ja tuleviin kisoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti