perjantai 18. huhtikuuta 2014

1. kisapäivä - Haasteita Easter Open Viidentienristeys -kisassa

Kisakausi on startattu! Ensimmäinen päivä on nyt takana Easter Open Viidentienristeyksen kisaa on takana. Mieli on rundista vähän haikea sen vuoksi, että parannettavaa jäi selvästi. Viidentienristeyksen kisarata on kyllä hyvin haastava, joten tulosten parantaminen vaatii myös kylmäpäistä työtä ja oikeita ratkaisuja. Pirkkoja ei radalta saa muutoin, kuin onnistumalla kunnolla. Kisakierros oli samalla myös rataan tutustumiskierros, joten siinä mielessä tulos tuntuu ihan ok:lta.Ja sitten kisarundi vol.1:n "kohokohdat":

1. Väylä:
Lähdin hakemaan Cometilla suoraa avausta risteyskohdan sweetspottiin ja hakemaan väylästä par-tulosta. Comet taitti kuitenkin hieman yli, ajautui väylän oikeaan laitaan ja otti männyn laidasta kipseet painuen oikealle puolelle metsään. Sieltä sitten Maxilla forella väylälle ja toinen Max-lähäri kipolle. Nelosta korttiin.

2. Väylä:
Gamepläninä oli avata Ultrium Legendalla väylän keskeltä, mutta väylää halkovan kapean puuston oikealta puolelta niin, että kiekko olisi laskeutunut lopulta sweettiin keskelle tai vähän vasemmalle tiipaikasta. Noh, vuoden ensimmäinen griplock ja kiekko paineli hirveällä nopeudella kohti synkintä metsää oikealla. Tuurikipseellä se jotenkin sieltä palasi väylälle, tosin avaus jäi melko lyhyeksi. Toisen heiton vedin samalla kiekolla forella, ja tarkoitus oli edetä väylä par-tuloksella loppuun. Fore jäi kuitenkin hieman liian sisäkurvitiukaksi, ja ajauduin väylän oikealla puolella olevan parin ohuen männyn taakse jumiin. Sieltä jatkoin kolmannen heiton Maxilla antsaforettaen ja pääsin noin 10m puttietäisyydelle. Putti osui keskelle korin päälle ja hyppäsi eteenpäin, lopulta siis vitonen korttiin.

3. Väylä:
Avaus Strikerilla keskeltä väylää, mutta heitto jäi matalaksi ja sitä kautta hieman lyhyeksi. Kakkosheittopaikalla tuumin, että kaikkein riskitöntä lähestyä koria olisi sen vasemmalta puolelta, koska siellä möllötti vain yksi paksurunkoinen mutta oksaton mänty noin 25m päässä. Lähestyin koria siis sitä kautta tarkoituksen kiertää puu vasemmalta puolelta Maxilla forettaen. Heitto oli vain liian tiukka ja maxi jostain kumman syystä osui keskelle tuota ainoaa mäntyä. Huokaus. Matkaa korille jäi vielä noin 15m puttimatkan verran, putti vähän sivusta ohi ja nelkku korttiin.

6. Väylä:
Avaus Strikerilla keskeltä väylää ja kiekko leijaili lopulta kevyessä antsassa palautuen hyville paikoille reiluun puoleenväliin väylää väylän oikeaan laitaan. Tuntui makealta, että nyt jos koskaan tästä naputtaa varman parin, mutta myös birdieen voisi olla hyvät tsänssit. Väylä oli kuitenkin sen verran kapea loppupäästä, että päätin valita kiekoksi Cometin, jolla saisi automaattisesti kevyet antsat loppuun ja pääsisi kokeilemaan birdie-puttia. Heittopaikka oli loivaan alamäkeen ja paikan merkkauksen jälkeen mietin hetken, että heitänkö myös vauhdista vaikka myös vauhdinotto tapahtuisi loivaan alamäkeen. Päätin ottaa vauhdit ja pehmeä mätäs juuri ennen markkeria jousti sen verran, että heitto suuntautui melkolailla tonttia kohti. Etenin siis suoraan ehkä noin 30m. Noh peliä ei oltu vielä menetetty, nyt vaan pienellä feidillä Buzzzi loivaan ylämäkeen kipolle ja par-korttiin. Ylämäkiadjustus jäi kuitenkin tosi heikoksi, ja siitä syystä tämäkin lähäri jäi lyhyeksi. Tosi vaikeasta puttipaikasta kiekko kipolle ja nostovitonen korttiin.

8. Väylä:
Avaus Buzzzilla keskelle sweetspottia risteykseen keskelle tietä. Korille oli vielä noin 100m matkaa suoraa "pururataa" pitkin. Kori on sijoitettu oikealle pieneen taskuun, joten päätin valita kouraan Star Bossin ja heittää lujalla forella jatkoheitto siten, että kiekko feidaa automaattisesti korille ja pääsen yrittämään birdietä. Heitto onnistui täydellisesti ja näyttipä jopa hetken siltä, että kiekko skippaa maasta suoraan koriin, mutta niin ei kuitenkaan käynyt. Kiekko oli korista noin 5-6m päässä usean tölkkiä vahvemman männyn takana, joten jouduin kurottamaan maksimaalisesti oikealle, että pääsisin haarasta yrittämään birdietä. Mallasin hetken, olin jo varma että nyt kiekko vaan häkkiin hilisemään, mutta ei. Minihipsu edessä olevan männyn oikeasta laidasta ja heitto kuolettui täysin. Nosto nelonen korttiin ja piiiiitkä huokaus. Vaikka puttiasento oli leveä ja kurotus oikealle valtaisa, niin sen verran olisi pitänyt vielä varmistaa, että ei sen edessä olevan männyn olisi saanut olla mikään este pirkotukselle, vaikka heittolinja olikin tiukka. Joka tapauksessa väylä oli pelattu ja suunta eteenpäin.

14. Väylä:
Muistikuvat vuoden takaa ja täten myös yhtä hatarat muistikuvat OB-rajoista. Lähäri meni vasemmalta leveäksi, joten OB:lla käynnistä johtuen bogi korttiin.

17. Väylä:
Päätin avata väylän Star Dessulla forettaen siten, että heittäisin tikkusuoran risteykseen, josta skipillä sweetspottiin väylän taitekohdan jälkeen oikealle puolelle. Koska tiipaikalta heitettiin loivaan alamäkeen, niin joku oli napsahtanut päässä ja myös heittoni suuntautui alaviistoon. Suunta oli kyllä aivan oikea, mutta heitto jäi lyhyeksi (noin 30m) jäkäläsammaleen kuolettaessa heiton pituuden. Noh merkkasin heittopaikan ja mietin hetken, että mitä teen. Valitsin saman plänin, koska sen toteuttaminen oli matkan lyhentymisen vuoksi entistä helpompi, tosin nyt pystyisin etenemään hieman lähemmäksi koria. Sama kiekko, pyörittelin sitä hetken käsissä ja totesin että kyllä kiekko on riittävän kuiva. Heitän kiekkoa uudelleen forella ja slurps, kiekko luiskahtaa käsistä aivan liian ajoissa ja ajaudun hankalaan metsikköön väylän oikealle puolelle noin 20m päähän ja mistähän syystä? Vettä kiekon pohjassa ja sisärimmissä, ja vain sen takia, etten viitsinyt pyyhkiä kiekkoa puhtaaksi. Fiilis kiekolle päästyä, "I got nothing" eikä siinä oikeastaan juuri mitään ollut tehtävissä, muuta kuin yrittää edetä suoraan väylälle eteenpäin. Avaus taas forella, suora osuma keskelle 20m päässä olevaa mäntyä, kiekon lento kuolettui suoraan, mutta onneksi sentään pääsin väylälle. Siitä sitten lähäri kipolle ja putti sisään.

Mitä tänään opimme -osio:
  • Jos epäilet OB-rajojen sijainneista, käy tarkistamassa ne, äläkä uskottele itsellesi niiden sijainteja
  • Kuivaa kiekot pyyhkeellä aina, varsinkin forettaessa. Silloin jopa ekstrahuolellisesti.
  • Lähäröi hyvään puttipaikkaan, sillä vaikka hyvältä näyttävän lähärin ansiosta kiekko voi olla lähellä koria, voivat puut estää suorat puttilinjat. Birdieitä on vaikea tehdä haastavista puttipaikoista.
  • Ja se kaikkein tärkein: Kierrä kisarata edes kerran lävitse ennen kisoja, koska tällöin tulee jo edes jotenkin OB:t, heittolinjat, etäisyydet ja eri väylien greenit tutuiksi.
Joka tapauksessa tämän päivän jälkeen on hyvä ja entistä kovempi itseluottamus lähteä huomenna parantamaan omaa peliä. Nyt myös fore-heitot tuntuvat hyviltä, joten uskon, että hyvällä kisamielellä, järkevillä ratkaisuilla ja radan paremmin hahmottuessa on täysin mahdollista päästä lähemmäksi radan par-lukemaa. Tavoitteena on siis huomiselle ottaa scorecardista ainakin viisi heittoa pois. Nyt syömään ja illalla sauna päälle. Tampereen & Nokian hersteenit naapurimökissä ehdottivatkin jo että laitetaan irtokorit tuohon pihalle pystöön ja iltareenit käyntiin :) Näin teemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti