lauantai 19. huhtikuuta 2014

2. kisapäivä Kankaanpäässä - Kyntöä

Tänään suuntasimme suoraan hotelliaamiaiselta radalle. Kisalähtö oli klo 9:50, joten aamiaisen jälkeen ehti ottaa noin 45min lämpöä puttaillen ja draivaillen. Verkkoon draivatessa tunsin, että fore on kyllä kunnossa, mutta bäkkäridraivin kans tuntui pientä epävarmuutta. Joka tapauksessa putti tuntui uppoavan hyvin, joten pelaajapalaverin jälkeen oli suuntana uusi rundi. Rundi oli hankala, ja hankaluudesta sai syyttää vain itseään. Jostain syystä nyt tuli muutamia kertoja vaihdettua gamepläni lennosta toiseksi, huonoin lopputuloksin.


Päivän "onnistumiset" väylä kerrallaan:

1. Väylä:
Koska fore on tikissä, niin päätin avata Star Dessulla väylää pitkin siten, että lopussa kiekko feidaa korille. Avaus onnistui täydellisesti ja pääsin yrittämään puttia noin 13 metristä. Kyseessä oli kuitenkin rundin eka väylä, niin varmistelin korin alle ja otin nosto parin.

2. Väylä:
Loistava avaus Ultrium Legendalla ihan ok paikkaan. Jatkoheiton päätin heittää samalla kiekolla forella, mutta kiekko tarttui jonkun ison männyn oksan päässä oleviin havuihin. Vähän huonoa tuuria, mutta toisaalta myös kaikki tuollaiset oksat pitäisi hahmottaa pohtiessa kiekon lentorataa, kiekko laskeutui kuitenkin keskelle väylää. Korille oli suora näkyvyys, mutta oikea puoli oli selvästi tiukempi. Hetken miettiessäni, että jatkanko pitkän suoran Buzzzilla vai vedänkö mielummin vasemmalta Maxilla forehyssella. Päädyin forehysseen, mutta lopputulema oli ihan sama, kuin edellisessä heitossa. Jotkut mystiset männynneulaset pudottivat feidaavan hyssen alas ja päädyin korista noin 12m päähän. Viides heitto oli siis jo puttipaikoilla, mutta jouduin taas venyttäytymään leveään haaraan, jotta voisin väistää reilun metrin päässä edessä olevan puun oikealta puolelta. Mallailin hetken, ja heitin. Eih! Kiekko otti minihipsun TAAS tälläkin leveällä haaraputilla, mutta pääsin sentään muutamia metrejä eteenpäin. Puhtaalta paikalta putti sisään ja kutonen korttiin.

3. Väylä:
Hieno suora avaus Strikerilla keskelle väylää noin 25m päähän korista. Edessä enää kolme isoa mäntyä rivissä ja kori niiden takana. Jostain syystä nuo männyt loivat hirvittävää pelkoa eilisen lähäriblokin vuoksi, joten jostain kumman syystä varmistelin liikaa ja otin putterin kouraan. Kakkosheitto lähti aivan liian varovaisesti ja puttilähäri liiti hiljalleen ja takuuvarmasti loivasti antsaten kohti oikealla olevaa mäntyä numero 3, *kops*. Kyllä harmitti. Taas siis jäi pitkä putti, joka hankaluutensa vuoksi jäi upottamatta. Nelonen siis korttiin. Kakkosheitto olisi pitänyt A) Heittää Cometilla, B) Jokerilla pienellä hyssellä tai C) Rohkealla ihan normaalilla suoralla putterivedolla.

5. Väylä:
Hieno avaus ihan keskelle väylää Buzzzilla mutkan yli ja korille enää lyhyt lähestyminen.Taas otin putterin kouraan, vaikka olisi pitänyt ottaa hakattu Comet. Heitin putterilla liitävän antsan, joka laskeutui korin kohdalle loivaan alarinteeseen korin oikealle puolelle, noh joka tapauksessa putilla ollaan. Helpohko noin 7-8m putti loivaan ylämäkeen ilman minkäänlaisia esteitä. Putti hilahti tolpasta ihan hitusen oikealle eli miltei parhaille paikoille, ketjut hilahtivat isosti ja jostain kumman syystä kiekko tuli ulos korista. Nelosta korttiin ja mieli seuraavalle väylälle.

6. Väylä:
Hieno avaus Strikerilla ihan sweetille, heti perään jatkoa samalla kiekolla ja korille oli enää ehkä 40m. Edessä oli enää 25m päässä oleva pieni mäntysaareke, jonka päätin kiertää oikealta. Otin siis Buzzzin kouraan ja päätin heittää sen kevyellä hyssellä loivaan ylämäkeen kupille. Mitä tein? No heitin aivan liian varovaisesti eli toistin täysin saman virheen samassa paikassa samalla väylällä kuin 1. rundilla. Buzzziheitto oli hidas ja varovainen, ja sen vuoksi se lähti feidaamaan aivan liian aikaisin päätyen mäntysaarekkeen ohuiden havukärkien kautta pitkälle puttipaikalle. Siitä sitten yli kymppimetrinen puttilähäri kipolle ja vitonen korttiin.

7. Väylä:
Hieno avaus Strikerilla noin 10m päähän kiposta ja putti nätisti sisään. Kisan ensimmäinen birdie ja heittukaverilta sen kunniaksi ilmavitoset.

8. Väylä:
Koska fore on tikissä, oli avausheitoksi ainoa valinta: Star Dessu risteykseen tolpan sähkötolpan oikealle puolelle. Ja sinnehän se meni, avaus onnistui siis aivan täydellisesti. Jatko heitto 1. rundin tapaan eli myös tällä kertaa forekiekko vaihtui Star Bossiksi ja matala tikkusuora luja heitto, joka otti skipit pysähtyen noin 8m korista. Birdieputtipaikka oli taas sellaisessa paikassa, että joutui venymään oikealle puitten väistön vuoksi. Haarasta putti yläpantaan ja partulos korttiin.

10. Väylä:
Tuloskorttitarkistusten jälkeen kävimme noutamassa kisateltalta myös vähän evästä. Eväitä nauttien istahdimme tiipaikalle ja siinäpä sitten jo availtiinkin. Jostain syystä en miettinyt yhtään linjoja, en gamepläniä, vaan nappasin Buzzzin kouraan ja päätin vaan lähteä avaamaan väylän vasenta laitaa siten, että kiekko taittaisi hieman yli haarautuvan väylän oikeanpuolimmaiselle linjalle. No näin ei käynyt, koska kiekko ei ollut edes kunnon asennossa kädessä. Keulat pystössä suoraan viistosti ylöspäin väylän oikeata laitaa ja pitkällä feidillä vasemmalle syvinpään pöppeliin. Toinen heitto pöppelistä neppibäkkärihyssellä takaisin väylälle. Nyt vaihtoehdoksi käytännössä jäi edetä haaran vasemmanpuoleista väylää, joka on melko tiukka. Päätin heittää fleksaavan foren Star Maxilla korkealta, heitto onnistuikin, mutta meni hieman pitkäksi. 13m putti osui keskelle koria alarautaan ja nosto vitonen korttiin.

11. Väylä:
En oikein tiedä mitä tapahtui avauksen miettimisessä, enkä tajua miksi päädyin avaamaan lujalla Striker bäkkärivedolla älyttömän kapeasta tiirännistä. Eihän se onnistunut, vaan paukahti ensimmäisiin puihin kimpoillen outoon paikkaan 20m päähän viistosti etuoikealle mäntypusikkoon. Kakkosheitto surkeasta paikasta oli päästä takaisin väylälle ja tuumin, että nyt sijoitan kiekon "vanhalle koripaikalle", josta pääsen isolla hyssellä vetämään suoraan korille (damage-kontrollit mielessä). Kakkosheitto oli liian varovainen ja hysseheittopaikka ei ollut kovin hyvä. Merkkasin kiekon ja kävin speksaamassa ison hyssen linjat kävellen, jonka jälkeen palasin markkerin taakse. Jostain syystä päädyin myös ottamaan ihmeelliset puunrungon vierustasta otetut oudot parit askeleet ennen hysseä ja kiekko lähti hieman oudossa asennossa korkealle ilmoille apaut sinne minne pitikin. Lopputulos oli kuitenkin horrori. Kiekko oli feidannut syvimpään mordoriin eli kääntyneen väylän vasemmalle puolelle älyttömän tiheään männikköön, josta sain kuitenkin neljännellä heitolla (forerollerilla) kiekon taas takaisin väylälle. Vitosheittona helppo 25m putterilähäri suoraan korin juureen ja nostokutonen korttiin.

12. Väylä:
Kaivoin nyt bägistä ihan bränikän Strikerin sillä ajatuksella, että kiekko olisi vakaampi. Bäkkäriavaus lähti flättina ja paineli ihan suoraan ilman feidejä, siis vasemmalle taittuvalla väylällä, joka ei siis ollut ihan suunniteltu juttu. Jouduin kiipeliin tiukkaan metsikköön, forerollerilla kiekko noin 10m päähän kiposta ja putti keskelle korotetun kipon alarautaa. Nosto nelonen kippoon.

17. Väylä:
Koska fore on tikissä, ei tarvinnut kahta kertaa miettiä miten avaa. Star Dessu kouraan ja luja veto keskeltä väylää. Ehkä heitin heiton liian flättinä tai jotain, mutta kiekko otti aivan minimini-antsat jossain 40m kohdilla ja käänsi juuri tarvittavan verran metsään ottaen kipseen ja pudottaen kiekon noin 60m päähän tiipaikasta, ei siis oltu lähelläkään sweetspottia. Kakkosheittona samalla kiekolla fore-etenemisheitto väylän keskelle, ei siis ollut mitään tsänssiä yrittää mitään taikatemppuja korille saakka. Kolmannen heiton pystyi jo heittämään keskeltä väylää kohti koria, mutta hieman leveäksi jäänyt hysse kopsahti puuhun. Neljänneltä heittopaikalta pystyi jo kokeilemaan pidempää spinputtilähäriyritystä koriin, jota halusin kokeilla. Ei osunut koriin, mutta jäi kuitenkin pelipaikoille, josta latasin varman 7m putin sisään. Vitonen korttiin.

Mitä tänään opimme -osio:
  • Käytä vahvuuksia, jos fore on tikissä, niin FORETA!
  • Keskity avauksiin. Älä anna esimerkiksi lyhyen etuysin jälkeisen tauon päästä päänsisälle, peli jatkuu! Keskity!
  • Tee oikeita kiekkovalintoja, heitä niillä kiekoilla lähärit, joilla olet aina tietyn etäisyyden lähärit heittänyt. Se, että joku kiekko on vain nopeasti käsien ulottuvilla, ei ole järkevä kiekkovalinta.
  • Yritä hahmottaa ja varmistaa mielessäsi koko kiekon lentorata, äläkä heitä suunnilleen "tuonne". Jos kiekon lentorata ei ole ennen heittoa kunnolla hahmotettuna mielessä, niin miten voit vaatia itseltä tiettyä tulosta tai soimata oksaosumia
Rundi oli tosi mukava kiertää taas jälleen kerran huikeassa heittueessa mukavassa seurassa. Päivä jäi kuitenkin harmittamaan, koska en päässyt asettamiini tavoitteisiin. Päinvastoin, pelasin alle tasoni. Parasta päivässä oli se, että sain parannettua tulosta sellaisilla väylillä, joissa puppeloin eilen. Sääli sinänsä oli se, että puppeloin sellaisia väyliä, jotka eilen pelasin solidisti. Jäljellä on siis enää yksi mahdollisuus korjata tulosta, ja se on huomenna. Tavoitteena on puristaa kaikki ylimääräiset virheet pois ja saada selvästi kovempi. Katsotaan miten käy. Nyt on käyty kebabilla Pizzeria Egessä ja hieman meinaa väsyttää. Väsylle ei kuitenkaan anneta armoa, vaan tässä suunnitellaan jo iltareenille lähtöä Myllymäkeen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti