torstai 8. toukokuuta 2014

KKODGC:n ennakkotuumauksia

Huomenna suuntaan Ouluun, sillä lauantaina pamahtaa käyntiin kaveriporukkamme miltei legendaarisiin mittoihin kasvanut KKODGC (Kombosti Kobla Open Disc Golf Championship), josta on nyt vuorossa kymmenes juhlakisa kuudentoista kisailijan voimin. Tarkoituksena on kiertää turnausmuotoisesti ensin Meri-Toppila, sitten Hiironen ja lopuksi Honkimaan "uusi" rata. Jokaisen pelatun radan jälkeen pelaajat järjestetään heittueisiin tietysti tuloskorttien mukaan, joten jännitystä ja hienoja hetkiä tulee varmasti riittämään. Honkimaan jälkeen katsotaan tulokset ja kruunataan onnistujat. Parhaimmat pelaajat saalistavat hienoa voittopokaalia ja turistiluokanmiehet legendaarista sorsapalkintoa.

On oikeasti älyttömän mahtavaa päästä kavereiden kanssa rundaamaan hienoja ratoja läpi mahtavalla asenteella. Jätkät on nähneet hulluna vaivaa juhlakisan tapahtumajärjestämisiin ja kaikennäköistä tilpehööriä kisapaitoineen on ilmeisesti tarjolla. Itse kisat tulevat varmasti olemaan ainakin kolmen parhaan osalta äärimmäisen tiukat. Joka tapauksessa lauantaina koittaa mielenkiintoinen päivä, joka tullaan varmasti muistamaan pitkään.

Omalta kohdalta on hyvin vaikea arvioida sitä, että mihin heitot riittävät. Heittäminen tuntuu tällä hetkellä hyvältä ja kroppakin on palautunut hyvin pahimmista vastoinkäymisistä. Suurimmat haasteet aiheutuvat täten pelattavista radoista:

  • Meri-Toppila rataa on aikoinaan tullut grindattua harrastuksen alkuvuosina hyvin paljon, mutta toisaalta oma heittäminen muuttunut sen verran paljon noista ajoista, että sen aikaiset heittolinjat ja pelikirjat voi monilta osin heittää olan yli Norjaan.
  • Vielä enemmän haasteita tuo Hiironen, jonka leiskaa on muutettu aika reilusti vuoden 2010 jälkeen. En ole edes ihan varma olenko heittänyt nyt ihan viimeisintä versiota ikinä, mutta pari vuotta sitten kiersimme samaa nimeä kantavassa turnauksessa radan kerran läpi. Pelikirja on siis sieltä kotoisin, tarkoitan siis paria vuotta takaperin heitetyltä utuisesti muistetulta rundilta, eli ei siis ihan kuitenkaan sieltä ja syvältä.
  • Suurimmat haasteet tuo tinkimättä Honkimaa, joka on paikallisten herrojen juttujen perusteella ilmeisen haastava rata. Ilman minkäänlaista ratakokemusta voi realistisen hyvän tuloksen hakeminen tältä radalta olla erittäin vaikeaa.

Huomenna todennäköisesti lähdemme kiertämään jonkin radan, ellei sitten kierretä jopa kaksikin rataa, koska lento Helsingistä Ouluun on perillä jo iltapäivällä. Voisin kuvitella, että todennäköisesti kierrämme ainakin Toppilan radan ympäri. Käytännössä onkin melkein ihan sama, että minkä tahansa radan kiertäisimmekin edes kertaalleen läpi, on siitä varmasti hyötyä lauantain kisoissa. Suurin osahan kisailijoista harjaa kyseisiä ratoja miltei 24/7. Täytynee siis tutkia herrojen heittoja ja linjavalintoja tarkkaan. Kisathan myös videoidaan nyt miltei perinteiseen tapaan, joten "herkkua" on todennäköisesti tarjolla myös myöhemmin juutupessa.

Mika "Riddy" Ylisaukko-oja on tehnyt kieli poskessa hienon kisaennakon lauantain kisoista. Sen verran kovia pelimiehiä kisan osallistujalistalta löytyy, että kisojen voitto voi mennä hyvänä päivänä melkein kenelle tahansa ennakkosuosikeista.


Yksi palkinto on jo tienattu varmuudella etukäteen, nimittäin kisalogon suunnittelukisan voitto :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti