tiistai 6. toukokuuta 2014

Reikäpeli takana ja muutama kokemus rikkaampana

Reikäpeli ja piiiiiiiiiiiitkästä aikaa kokonainen rundi Talissa takana. Tappio tuli tällä kertaa, mutta reikäpelivastustaja pelasi sen verran solidia peliä, ettei jossitteluille juuri jäänyt aihetta. Hienoa oli se, että jännitystä riitti viimeiselle väylälle saakka, mutta Ville.R napsautti hankalahkon ja pitkähkön alamäkiputin väylällä 6 varmasti sisään birdieputtini jäädessä hieman matalaksi. Tasuri vikalta väylältä ja 5-6 voitto Villelle.

Tässäpä käsiteltynä päivän onnistumiset ja virheet, sekä lopussa päivän kootut oppimat:

Virheet ensin:

Väylä 15:
Solidi ja aivan varma par-väylä, jopa birdie on hyvin mahdollinen lyhyeen suoraan versioon. Avasin peruspelikirjan mukaan lujalla hyssellä hieman väylän 18 yli. Heitto oli hipsun verran liian matala ja kiekko osui 65m päässä olevaan puuhun. Kakkosheittopaikka oli tosi vaikeassa paikassa ob-rajalla, josta en löytänyt mitään muuta keinoa päästä järkevästi pois ja koria kohti, kuin heittää matalan lujahkon foren semipolvikyyrystä yrittäen skippiä korille. Heitto onnistuikin melko hyvin, mutta korille jäi vielä noin 12m matkaa. Puttilinjalla roikkui heittomatkan puolessa välissä roikkuja koivun oksia, joita piti varoa. Korin korkuinen putti alarautaan ja nelonen korttiin. Ville pelasi solidisti väylälle, kipolle ja laittoi noston sisään.

Väylä 2:
Tilanne oli se, että Villellä oli selkeä 6-3 johto tässä vaiheessa. Hän avasi portin ohi vasemmalle, joten minulla olisi ollut helppo tilanne avata portin eteen ja ottaa varma kolmonen. Viime sekunneilla päätin kuitenkin kokeilla cometilla varovaisen helppoa heittoa suoraan portista läpi. Varovaisuus kostautui, ote Cometista oli liian kevyt ja kiekko luiskahti hieman vedon lopussa käsistä mennen kevyessä hyssessä koko portin ohi reilusti vasemmalta puolelta. Siitäpä sitten jatkettiin kimpassa dropparilta peruspelillä korille ja putit sisään. Joka tapauksessa typerin virhe, johon mahdollisesti koko reikäpelin voitto kaatui.

Väylä 8:
Avaus Cometilla meni hieman leveäksi ja osuin noin 10m päässä olevaan puuhun, johon kiekko käytännössä kuolettui. Tuumin hetkisen verran, että mitään bäkkärilinjaa ei ole, joten ainoaksi vaihtoehdoki jäi liidättää kiekkoa väylää pitkin forella. Otin Cometin kouraan ja heitin sen forena loivassa hyssessä. Kiekko suoristui nätisti ja liiteli lähes aukealle saakka. Mahtava pelastus! Villekin epäonnistui hieman, mutta onnistui kolmannen heittonsa sijoittamaan korille. Sitten oli minun vuoro, ehkä maksimissaan 16m lähestyminen käytännössä ilman mitään esteitä. Otin varman päälle ja heitin kolmannen heiton Basic Jokerilla kevyenä hyssenä kipolle. Kiekko napsahti tolpan juureen, kääntyi pystöön ja kieri koko greenin ulkopuolelle risukon taakse. Pitkä huokaus.... - Itsensä kerääminen ja neljännelle todella vaikealle heittopaikalle. Nyt piti heittää reilusti ylämäkeen puiden ja risujen välistä, heitto onnistuikin varsin mallikkaasti, jos mallikkaaksi voi sanoa rautaosumaa. Rautaosumasta kiekko kieri hiljalleen koko rinteen alas pysähtyen vasta kun oli sentin verran kokonaisuudessaan ob:lla. Siinäpä se sitten oli, eipä tarvinnut pisteitä tältä väylältä miettiä.

Väylä 9:
Himpsun verran liian luja heitto Clutchilla, joten feidejä ei ehtinyt tulla ja kiekko liiti minihyssenä lähes tikkusuoraan korin taakse rinteen pohjalle. Ville avasi kipolle kolmeen metriin, joten piste ansaitusti vastustajalle.

Väylä 10:
Antsafore ei-niin-vakaalla Star Dessulla käänsi hieman liian nopeaa feidiksi ja liiti ilman puuosumia syvälle oikean puolen metsään. Hetken tilannetta tuumiessani, näin että edessä oli lähes vastaava heittolinja, kuin aiemmin väylällä 8 heittäessäni kakkosheittoa. Comet siis kouraan ja suora nätti fore koria kohti pienestä kyyryasennosta. Kiekko ei ihme kyllä pompannut yhtään eteenpäin, vaan tyssäsi täysin pehmeään maahan. Korille oli vielä ehkä 8m matkaa, mutta heittolinjojen edessä olevien puiden vuoksi ei mitään järkevää linjaa käytännössä ollut. Epätoivoinen yritys ja kiekko kylkihipsupuuosumasta toiseen vaikeaan paikkaan. Neljäs putti jälleen kylkihipsulla puuhun ja lopulta nosto vitonen korttiin. Ville pelasi solidista keskeltä väylää ja otti perusvarmalla pelillä tyylipuhtaan parin ja vei väylän pisteet.

Väylä 11:
Tämän lasken enemmän epäonnistumiseksi, kuin onnistumiseksi, koska yksi pieni virhe riittää reikäpelissä ratkaisemaan väylän tuloksen. Avasin tosi makeasti huikealla First Run Legendalla ihan koriaukion alkuun vasempaan laitaan Villen avatessa pari kymmentä metriä avauksen osuessa vasemmalla oleviin puihin, hänellä kiekko jäi kuitenkin ihan ob-rajalla sisäpuolelle väylää. Ville jatkoi forella väylää pitkin seuraavaan heittopaikkaan jäädessä vieläkin pituudessa avaukselleni. Ville jatkoi ja heitti kolmannen heiton antsassa perusvarmasti korin lähelle. Mietin hetken toista heittoani ja totesin, että olen heittänyt tämän miljoona kertaa birdienä siten, että vedän täysin vapaata forelinjaa kipolle. Jostain syystä en valinnut pelikirjakiekkoa, vaan otin kouraani Star Maxin. Siinä kiekkovalintaa miettiessäni totesin, että järkevintä olisi heittää kevyt antsa ja antaa kiekon feidata kipolle. Heitto kyllä lähti mukavasti, mutta pieni antsa vei kiekon liikaa vasemmalle ja feidin ollessa melko lyhyt, jäi kiekko reippaasti korista jääden ehkä 10m korilinjalle korin vasemmalle puolelle. Tämä oli aivan älytön virhe, eikä heittoon olisi pitänyt ryhtyä varsinkaan siinä vaiheessa, kun mietti foreantsaa normaalin hysseforen sijaan. Pitkä birdieputti osui korin kattoon lennättäen kiekon noin 7m päähän korista. Par-putti mukiin ja Ville nosti omansa myös. Väylästä siis tasapeli.

Väylä 12:
Väylä pelattiin lyhyenä ja Ville avasikin edeltä nätisti noin 8m päähän kiposta. Mietin hetken omaa kiekkovalintaani ja tuumin, että oma ESP Buzzzini ja juuri ehkä tämä tietty oli juuri se vakaampi versio, jolla voisi turvallisesti heittää korista hieman oikealle suoran heiton, joka sitten feidaisi kipolle. Buzzzi lensi kuitenkin ehkä 40m suoraan, kunnes lähti vaeltelemaan oikealle ja palaten takaisin. Matkaa korille oli ehkä 15m, joten vaikea putti oli tiedossa. Putti ohi ja kolmonen korttiin. Ansaittu birdiepiste vastustajalle!

Sitten onnistumiset:

Väylä 13:
Rundin aloitusväylä, koska ykkösellä oli hirveät ruuhkat ja reikäpeli oli saatava pelatuksi. Ultrium Legendalla luja pitkä hysse kipolle ja putti sisään. Birdie korttiin ja väyläpiste mukaan.

Väylä 14:
Tähän mennessä ehkä paras avaus väylään ikinä, vaikka nykyisessä leiskassa kori onkin viety kauas oikealle pienen vallin päälle. Avaus Star Katanalla, joka taittoi nätisti yli antsaten noin 20m päähän korista. Lyhyt lähäri kipolle ja käytännössä nostokolmonen korttiin. Villen ottaessa nelosen sain väyläpisteen korttiin.

Väylä 16:
Forella pelikirjan mukaan star dessu kipolle, joka sitten osuikin puuaitaan jääden ihan aidan viereen. Merkkasin kiekon, tutkin hetken heittomahdollisuuksia ja kurottauduin siten, että sain puttikäden puuaidasta sisäpuolelle. Tsekkasin vielä varmuudella, että heittosuunta pysyy täysin koria kohti ja vippasin kiekon suoraan nätisti keskelle koria. Kakkonen korttiin ja ansaittu reikäpelipiste plakkariin.

Väylä 4:
Basic Jokerilla peruspelikirjan mukaan väylää pitkin suora heitto, joka lopussa feidasi nätisti alas. Kiekko oli 3m päässä reippaasti korotetusta korista, joten melko helppo nosto kippoon ja birdiellä taas reikäpelipiste mukaan.

Väylä 7:
Kaunis avaus bäkkärillä Premium Laserilla, joka otti hieman ennen korilinjaa puuosuma oikealta puolelta väylää juuri ennen feidin alkua. Joka tapauksessa noin 8m puttipaikalla, kiekko alaraudan yläosaan ja birdiet mureni siihen. Kolmonen korttiin ja tasurina mentiin.

Mitä opimme tänään -osio:

  • Jos kaveri missaa reikäpelissä mandon tai heittää ob:lle, niin silloin voi vaikealla väylällä varmistella ja ottaa itse väylältä helpon parin, kun kaveri joutuu yrittämään herosuorituksin samaa. On täysin tyhmyyttä avata vastustajan perässä samaan outtiin, joka olisi ollut kierrettävissä miljoonalla heitolla.
  • Pysy pelikirjassa, älä kikkaile. Reikäpelissä yksikin virhe voi ratkaista lopputuloksen, koska mahdollisia rolleja ja muita vastoinkäymisiä on mahdotonta arvata etukäteen.
  • Pelaa loppuun asti, älä luovuta! Näin teinkin ja otin loppua kohti sarjassa pisteitä ollessa viimeisellä väylällä avauksenkin jälkeen vielä niskan päällä. Ei siis kannata luovuttaa ja turhautua vastoinkäymisestä, vaan ottaa ne oppimina ja mennä astetta vahvempana seuraavalle väylälle.
  • Sijoita lähäri korin lähelle, niin säästyt pitkiltä puteilta. SURPRISE! :D
  • Kannattaa kiertää rata ennen kisoja ympäri, niin ei tarvi joka väylällä kysellä, että missähän se kori on nyt tällä hetkellä nykyisellä leiskalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti