torstai 15. toukokuuta 2014

KKODGC:ssa pronssille

KKODGC:ssa (vol. 10) oli tällä kertaa 19 kisailijaa sekä selkeästi kovempi taso, kuin aiempina vuosina. Tasosta kertoo hyvin se, että lähes koko päivä pelattiin sateisessa säässä voittajan silti jäädessä kokonaistuloksissa miinuksille.

Pelasin Meri-Toppilan ja Hiirosen radat kurinalaisesti ilman mitään sankariliikkeitä ja niiden yhteistulos (-1) riittikin kisan kärkipaikkaan ennen viimeistä rataa Honkimaata. Kärkiheittueen pelaajista ainoastaan Matti.L oli tuttu pelimies, joten minulla ei ollut mitään hajua, millaisella pelikirjalla herrat Lipponen ja Tervo pelaisivat. Kierroksen edetessä oli kuitenkin selvää, että nämä hieman tuntemattomammat jätkät osaavat Pelata kiekkogolffia isolla p-kirjaimella. Jätkät olivat selkeästi tehneet läksynsä Kajaanin loputtomissa mettäränneissä, sillä sen verran lujaa ja rohkeasti herrat vetivät Kiimingin kapeilla väylillä.

Koska jätkät näyttivät menevän lujaa kohti pokaalia, oli omaa peliä pakko adjustaa seiftilinjalta aggressiivisempaan suuntaan, joka kostautui hero-takaa-ajo-muuvssien vuoksi monilla turhilla bogieilla. Jossain vaiheessa havahduin kuitenkin siihen toteamiseen rundin loppupuolella, että ei näitä herroja voi enää saada kiinni jäljellä olevilla väylämäärillä, joten pykälsin vaihdetta pienemmälle ja palasin ABC-peliin. Yllätykseksi kun vaihdetta laski pienemmälle, niin peli palasi myös samantien par/birdie-kantaan. Tämä sitten lopulta riitti kisojen pronssisijaan. Pronssi tuntui tuossa vaiheessa puoli voitolta, koska palaaminen ABC-peliin oli tapahtunut oikeaan aikaan.

Koko reissu Ouluun ja KKODGC oli järjestelyjen puolesta äijjiltä nappisuoritus, joten kyllä tässä jo heti kisojen jälkeen odottelee kovasti seuraavaa mittelöä. Mahtava reissu, huikeat kaverit ja samalla tutustui taas uusiin hienoihin ihmisiin, niin kyllä kelpaa. Kyllähän sekin on pakko myöntää, että oli kiva voittaa Oulun jätkät omilla kotiradoillaan :). Veikkaan kuitenkin, että ensi kerralla tilanne on taas entistä haastavampaa, kun herrat pistää isompaa reenivaihdetta silmään.

Kisan mitalistit vasemmalta oikealle: Juhani, Erkki ja Marko

Mitä opimme -osio:

  • Kunnioita pitkissä kisoissa vaikeiden väylien ob-rajoja ja pelaa mielummin seiftiä, kuin liian aggrea. Ota siis "kakkosnelosten" sijaan mielummin vaikeilta väyliltä pareja.
  • Oman pelin adjustaminen tilanteen mukaan. Mikäli tilanne pitkässä turnauksessa vaatii suuria yrityksiä, niin yritä isommalla riskillä tiedostaen se, että jossain vaiheessa voi olla järkevää palata takaisin ABC-peliin. Älä siis jätä sankarimuuvi-vaihdetta silmään, vaan mieti kokonaistilanne ja tee sen perusteella vaihdevalinnat. KKODGC:ssa tilanne oli se, että kahden hyvän alkurundin jälkeen riskejä oli mahdollista ottaa huolettomammin, joten vaikka niistä en tällä kertaa hyötynyt, oli ratkaisu riskien ottamiseen silti mielestäni järkevä.
Kisan kokonaistulokset:
http://www.riddy.org/tulokset/kkodgc10_20140510.pdf

Tässä kasa hienoja järkkärillä otettuja kuvia kisan tiimellyksestä sateisessa Hiirosessa. Kiitos Sussu ja Simo!


Bonarina koomisia KKODGC-videokoosteita kisan sankareista aikaisemmilta vuosilta:
Keket 2: http://1drv.ms/1iGLOWP
Keket 3: http://youtu.be/oCf6id06JTM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti