maanantai 5. toukokuuta 2014

Selkävoitto loukkaantumisista holarin kera

Selkä alkaa tuntua jo huomattavasti paremmalta, kiitos sinnikkäiden kävelylenkkien ja venyttelytreenien. Kävimme eilen kaverin kanssa kiertämässä Siltamäen radan, jossa ei juuri pitkille repiville heitoille käytännössä lainkaan tarvetta. Juuri tästäpä syystä sinne oli hyvä lähteä kokeilemaan selän ja olkapään kuntoa. Ensimmäiset kolme väylää olivat enemmän tai vähemmän hakemista ihan perusheitoissa, mutta sitten heitto alkoi taas vähitellen löytyä. Väylältä neljä napsahti foreskippiholari (dessulla), seiskalta foreskippiosuma korin pohjaan (maxilla) ja väylällä neljätoista foreskippi tolppaan (maxilla taas), joten ainakin fore tuntui olevan ihan hyvässä iskussa. Muuten päivän parasta antia oli se, että heittäminen tuntui keveältä eikä kipuja tuntunut.Tänään sitten avattiin Kivikon viikkokisakausi aurinkoisessa säässä ja samalla opettelimme Juha.K:n johdolla TD:n tehtäviä. Kisojen ajan radalla oli kovahko ja jännä tuuli, joka puhalsi käytännössä täysin eri suunnasta, josta se nyt normaalisti puhisee lähes aina. Tuuli tuottikin jonkin verran vaikeuksia heittoon, sillä jostain syystä tein ihan liikaa tuuleen liittyviä heittolinja- ja heittovalintoja. Annoin siis tuulen mennä kunnolla pään sisälle. Tämä sitten aiheutti sen, etten päätynyt aina parhaimpiin ratkaisuihin. Myös putti oli välillä vähän liian rentoa ja suoritus oli muutamaan kertaan heitto sinnepäin. Tuo oli aika outo juttu, koska yleensä keskityn puttiin kaikkein eniten. Tuhrin älyttömän monta birdie-paikkaa ketju tai metalliosumiin, ja niistä johtuen otin mm. vitosväylän koririnteessä yhden kolmos-vitosen. Lopputulos rundista jäi +1:een, joka ei juurikaan mieltä lämmittänyt. Toisaalta jostain se kausi on aloitettava ja ainakin jäi aimo annos parannettavaa ensi viikon kisoihin.

Huomenna on sitten vuorossa Tallaajien reikäpelien ensimmäinen matsi Reissin Villeä vastaan Talin frisbeekehdossa. Tavoitteena on pelata nöyrästi perusvarmaa peliä ja tiukentaa, mikäli tilanne sitä vaatii. Tiukkaa vääntöä on täten luvassa.

Mitä opimme osio:

  • Venyttele paljon varsinkin jalkoja ja pidä selästä hyvä huoli. Kannattaa muistaa, että suurin voima heittoon tulee nimenomaan jaloista ja selästä, siksi ne myös joutuvat kovimmalle koetukselle kiekkogolffissa.
  • Älä anna tuulen vaikuttaa liikaa päätöksiin. Vastatuuliolosuhteissa tukea kannattaa hakea vakaammista kiekoista, mutta sivutuulissa kannattaa välttää sivumyötäisiä voimakkaita hysse- tai antsalinjoja. Ei liene apinan neuvo sanoa, että tuulen päästessä miltei pystössä olevan kiekon pohjalle, ottaa kiekko siitä kunnon sivudistanssit ja kontrolliheitot ovat vaikeita.
  • Puttaa keskittyneesti ja saata kiekko varmasti koriin. Höntyilyt ja sektorivirheet puteissa ovat ihan omia virheitä, eivätkä ne johdu kiekosta tai tuulesta.
  • Heittäminen on mukavaa, kun kroppa pysyy terveenä ja kivut ovat poissa. Joten loppuun vielä muistutukseksi:"Venyttele ja pidä kropastasi huolta!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti