sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Powergrip-tour Nummela takana - vaikeaa torstain onnistumisista huolimatta

Amatööritourin ensimmäinen kisa on nyt sitten Nummelanharjussa vietetyn viikonlopun osalta kokonaisuudessaan paketissa. Jäin omasta kisatavoitteestani ja täten suoritukseni viikonlopulta oli iso pettymys. Lauantain eka rundia lukuunottamatta tuloksen tekeminen oli todella vaikeaa. Olen yrittänyt kovasti pohtia, että mitä kakkos- ja kolmosrundeilla tapahtui sellaista, joka erosi vahvasti ekasta rundista. Pari selvää juttua niillä ilmeni, joita käsittelen tarkemmin "mitä opimme osiossa". Vaikka eka rundiin mahtui kaks tuplaa, oli suorittaminen solidia ja -1 tuloksen ottaminen tuntui niin helpolta, että olisin varmasti voinut pystyä reippaasti parempaankin. Tähän en kuitenkaan pystynyt ja syynä lienee jokin psyykkinen tulppa.

Yksi tulpan aiheuttaja oli varmasti se, että pelkkään par-tulokseen grindaaminen toi edellisenä vuonna "heikohkoja ratingeja" ja tämä kummitteli koko ajan mielessä. Rataa oli tänä vuonna kisaa varten vaikeutettu, joten henkinen tulppa ratingien etukäteisfuntsimisesta, on näin kisan jälkeen mietittynä ollut aivan järjetöntä.

Mitä opimme osio:

  1. Älä sorru pakonomaiseen "nyt täytyy kyllä ottaa kiinni nuo pari huonosti mennyttä väylää" -mentaliteettiin. Se luo lisää henkistä painetta ja voi lisätä yliyrittämistä. Yliyrittäminen naama mutrulla vie pelin pois suunnitellusta pelikirjasta, jolloin löydät itsesi vaikeista paikoista ja teet jopa perus-par -pelistä vaikeaa. Tähän sorruin usein kakkos- ja kolmosrundeilla.
  2. Rolleja, huonoja tuuria, keskeltä koria sylkyjä ja vastaavaa tapahtuu. Ne vain kuuluvat lajiin, joten hyväksy ne - äläkä murehdi niistä. Pelaa omaa peliäsi minimoimalla todennäköisyydet edellämainituille. Pahinta on huonon tuurin murehtiminen ja sortuminen ylempänä mainittuun yliyrittämiseen. Koska sorruin iteroimaan näitä ensimmäistä kahta tekijää, niin siinä mielessä kahden viimeisen rundin tulos oli jopa OK, koska lopputulos olisi voinut olla pahempikin. Kun peli muuttuu nautinnosta pakonomaiseksi yliyrittämiseksi ei iloa saa mistään irti ja negatiivisella ajattelulla ei peliä pysty kääntäämään parempaan suuntaan.
  3. Tee tuulen suunnan arviointia ja jos et vieläkään ole varma, niin kysy oikeasti ääneen, joku saattaa vastata. Tuuli luo varsinkin Nummelanharjun kympille suurta haastetta. Ensimmäisellä rundilla arvioin tuulen hyvin ja avaus onnistui nätisti. Kakkosrundilla tuuli oli kasvanut jo merkittävästi, joten ajauduin samalla kiekkovalinnalla kivikasalle OB:lle. Kolmosrundille otin kotoa lähtiessäni mukaan tosi vakaan Star Bossin pelkästään tätä väylää varten - arvioin tuulen puhaltavan oikealta vasemmalle, mutta se puhalsikin täysin suoraan kohti tiitä, joten Star Bossi ajautui kivikasaan. Miten olisi pitänyt tehdä toisin? Siten, että avaus olisi pitänyt tehdä hitaammalla vakaalla tai ylivakaalla kiekolla. Silloin olisin ollut keskellä väylää. Kun kolmosrundilla piti kivikasa-OB-avauksen jälkeen avata varakiekolla uudelleen, niin otin instana sen miettimättä varmoista varmimman Star Maxin ja tempasin sen flättinä kiekon tehdessä työtä ja laskeutuessa keskelle väylää. Ingos problemos, mutta miksi en tehnyt näin aiemmin? Tämä menee osittain oman ratatreenaamattomuuteni ja yliyrittämisen piikkiin, joten oma vika, että tästä aiheutui useita lisäheittoja kokonaistulokseen.
  4. Treenaa haaraputtia. Haaraputti on hyvä ylämäissä ja aina silloin, kun on venyttäydyttävä edessä olevien esteiden vuoksi oikealle tai vasemmalle. Esimerkiksi Nummelanharjussa on korien greeneillä tosi paljon pieniä känkkänöitä tai muita esteitä, joten haaraputtaamaan ajautuu rundin aikana miltei joka tapauksessa.
  5. Nuku hyvin varsinkin edellisenä päivänä ja varmista tällä tavoin riittävä lepo ja energiamäärä kisapäivälle. Huomasin tämän lauantain kakkosrundilla, jolloin edellisillan 4h yöunet aiheuttivat sen, että väsymys ja haukottelu tekivät jopa peruspelistä erittäin vaikeaa ja sorruin aivan typeriin virheisiin. Ne sitten aiheuttivat kohtien 1 ja 2 toistamista, joten ei ihme, ettei tulosta syntynyt.
Sitten vielä loppuun jotain oikeasti positiivista! Viime torstaina (15.5.2014) ennen siis Nummelan osakilpailua napsahti Talin viikkokisoissa oma kierrosennätys rundin kokonaistuloksen ollessa 56 (-2) kahdella tuplabogilla. Rundi tuntui tosi mukavalta ja helpolta, ja se olisi voinut olla jopa useita heittoja parempikin, jos vain olisin saanut upotettua muutkin birdieputit sisään ja vältettyä tyhmät tuplat. Sain rundituloksella varman paikan syksyllä järjestettävään Talin Viikkis Champion 2014 -kutsukilpailuun, mahtia!


Tuloskorttini Talin viikkokisoista 15.5.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti