sunnuntai 2. elokuuta 2015

Fysiikkatreenit ja frisbeegolf - tasapainottelua näiden välillä

Tammikuun (2015) alussa aloitin Hipkon Performance Training -treenauksen ihan siitä syystä, että saisi kroppaan fyysisyyttä ja tietenkin myös sitä kautta etua heittämiseen. Lisäksi tavoitteena oli kuntouttaa heittokäden leikattua olkapäätä, jota on vuosia vaivanneet satunnaiset sijoiltaanmenot.

Seitsemän täyttä kuukautta on nyt tullut treenausta täyteen ja kyllä sitä huomaa selkeästi positiivista eroa aikaisempaan. Palautuminen on nopeampaa ja tänä kesänä on myös omat pituusennätykset menneet bäkkärillä uusiksi. Lisäksi fore lentää tällä hetkellä paikoiltaan apaut sen, mitä aikaisemmin kiskoin vauhtien kanssa. Tekemiseen on myös palannut terävyyttä ja napakkuutta. Leikatun olkapään kanssa olleet ongelmat ovat käytännössä kadonneet kokonaan ja lisäksi sen liikkuvuus on parantunut huomattavasti. Puttaaminen ja lähäröinti vaikeista asennoista ovat huomattavasti parantuneet jo pelkästään siitä syystä, että nyt jaksaa paremmin olla vaikeassa asennossa ja hakea heittolinjoja. En yhtään ihmettelisi, etteikö fysiikkatreenaus lisääntyisi myös frisbeegolf-harrastajilla tulevaisuudessa entistä enemmän, sillä siitä saatavat hyödyt ovat kyllä merkittävät.

Fysiikkatreenaus on kyllä myös vienyt omalla kohdallani hyvin paljon aikaa frisbeegolftreenaamisesta, vaikkakin käyn vain kahdesti viikossa heiluttelemassa rautaa 1,5h kerrallaan. Noiden huomattavan kovien treenien jälkeen ovat paikat usein olleet niin puhki, ettei samana iltana enää fribatreeneistä ole tullut oikein mitään. Välipäivinä paikat voivat vielä olla myöskin niin jumissa, että heittely ei hirveästi innosta. Täten olen ehkä osittain tänä kautena painanut frisbeegolffia liikaa fysiikkatreenien ehdoilla. Usein olisin voinut myös tulevia kisoja varten keventää treenejä, mutta mieli ei ole antanut aina periksi tehdä näin. Tämä onkin nyt laittanut pohtimaan, että varmaan järkevintä olisi kesä- ja kisakaudella ainakin jossain määrin keventää fysiikkatreenejä ja talvi vääntää rautaa kovemmin. Hyvähän tähän on jo viimeistään havahtua näin elokuun alkupuolella. 


Nyt onkin tarkoitus vaihtaa vaihdetta fysiikkatreeneistä enemmän kenttäheittelytreenaukseen, sillä sen vaikutukset runditulokseen ovat vaan yksinkertaisesti niin hurjia jo pelkästään siitä syystä, että luottamus kiekkojen käsittelyyn kasvaa.


Mitä tuo Hipko Performance Training sitten on? Se on ohjattua lihaskuntoharjoittelua, joka keskittyy keskivartalon treenaamiseen ja sitä kautta koko kropan lihaskunnon ja liikkuvuuden parantamiseen. Parasta siellä treenaamisessa ovat yksilölliset ja jatkuvaan kehitykseen tähtäävät treeniohjelmat, kova asiantuntijuus, ohjaus / opastus sekä tietenkin hyvä ja mukava meininki. Salilta lähtiessä on aina älyttömän hyvät fiilikset, vaikkakin usein puhalluttaa melkoisesti ja kroppa huutaa hoosiaannaa, mutta näin sen pitää ollakin. Kiinnostuneille löytyy salin esittelyvideo täältä: https://www.youtube.com/watch?v=uYUaieko7bM

Tämän hetkinen ohjelmani, tällä siis mennään seuraavat 8 viikkoa sarjoja, toistomääriä ja kiloja lisäillen:

Päivä 1:
Maastavetoa 4 x 4 x 140kg
Leuanvetoja 4 x 4 x 14 kg
GHR 3 x 8 (0kg)
Voimapyörää 3 x 8

Päivä 2:
Etukyykkyä tangolla 3 x 4 x 70kg
Yhden jalan kyykkyä 3 x 10 x (2 x 10kg kahvakuulaa)
Punnerruksia renkailla 3 x 8 (todella raskasta, mutta mahtavaa)
Turkkilainen ylösnousu 4 x 10kg (mieletön liike)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti