sunnuntai 30. elokuuta 2015

Prodiscus Open Karkkila, 1. päivä

Päivä alkoi varsin tuskaisissa fiiliksissä, sillä nukuin liian pitkään. Kännykän hälytys ei toiminut, tai oikeastaan toimiihan se, mutta herättäisi vasta ensi viikon maanantaina. Vaikka tsekkasin edellisenä iltana moneen otteeseen hälytyksen puhelimesta, niin en jotenkin kiihkeän työviikon jälkeen tajunnut, että tuo hälytyshän on aktiivinen vain arkipäivinä. Siispä yhteys TD:hen ja sovin, että tulen kuitenkin 2. rundille ja sunnuntaina myös pelaamaan.

Lauantai ei ole arkipäivä. Miksen käyttänyt alempaa hälytystä?

Ensimmäinen rundi meni siis täysin penkin alle (nollalla heitolla) ja tästä kepeästi runditulokseksi 136 heittoa. Kakkosrundi starttasikin ukkostuulissa väylältä #8, joten seuraavaksi vuorossa väyläkohtaiset raportit:

#8: Kovan tuulen vuoksi vaihdoin kiekon jyremmäksi, joten Maxilla noin 20m päähän korista, puttiyritys ja käytännön nosto par. Toteutus suoraan pelikirjasta.

#9: Tätä väylää en ollut päässyt reenaamaan, joten päädyin aikaisempien kokemusten perusteella pommihyssettämään. Kova tuuli vaikutti jo ennen heittoa siltä, että se voisi siirtää korkeaa pommihysseä paljonkin sivusuunnassa ja näinhän se sitten tekikin. Kuitenkin neppi putti yläpuolelta korille ja nosto par.

#10: Tässä oli ajatuksena vetää bäkkärillä suoraan ja väistää koivua. Väistinkin koivun, mutta liialla hyssellä, jolloin jouduin mväylältä pahimpaan mahdolliseen paikkaan vasemmalle ryteikköön. Ryteiköstä disaster recoveryllä tavoite päästä korille, mutta miljoonat oksat pysäyttivät heiton puoleen väliin. Nyt kuitenkin pääsi neppaamaan jo korille ja käytännön nosto-bogie.

#11: Fore-neppifore ja putti. Helppo par.

#12: Kovan tuulen vuoksi vaihdoin astetta jyrempään bossiin. Iso hysse noin 15m päähän korista suoralla ja puhtaalla puttilinjalla, putti hieno mutta ei birdietä. Siispä pelikirjamainen par korttiin.

#13: Iso ja korkea hysse bossilla voimalinjoja uhmaten. Kiekko mukavasti jo avautuvalla "peltoalueella". Sen verran pari puuta oli kuitenkin edessä, että korille oli lähestyttävä pienellä antsalla ja varmalla loppufadella. Täten valitsin Jokerin ja annoin mennä, mutta todella vankka vastatuuli tai liian kevyt veto tuohon olosuhteeseen, vei heitosta puuttuvat 10m. Jouduin neppaaamaan korin alle ja ottamaan nosto bogien eli nelosen väylälle, jonka ihannetuloskin pitäisi olla neljä.

#14: Pelikirjamainen varma fore, joka nousi metsän yli ja meni jopa 20m korin taakse pitkäksi (tuulen vuoksi). Putti korille ja nostopar.

#15: Vuorossa mahtava riipasuväylä. Avaan suunnitelman mukaisesti bossilla, jolla vedin reenirundillakin varmasti pienessä hyssessä väylälle. Nyt vedin samalla tavalla, mutta tuohon tuuleen ehkä liian matalana. Kiekko painoi suoraan suoraan ja vaan suoraan, eikä fadea tullut. Siispä avaus jäi oikealle ob:lle. Sen verran heitossa oli kuitenkin pituutta, että uskoin pääseväni forella mandon kiertäen lähestymään korille. Nyt sitten valitsinkin liian jyrän kiekon ja missasin mandon. Tuplasti kiekon valintamoka tälle väylälle. Jatkoin vitosheittoa dropparilta ja korille jäi ehkä 6m matkaa. Putti hienosti korin vahvalle puolelle, mutta outo sylky ulos. Tarkemmin asiaa pällisteltyä vahvan puolen ketjut olivat sopivasti jääneet muutamia senttejä sisäpuolelle. Nyin korin ketjut ulkolaitaan ja nostin ympyräseiskan sisään.

#16: Pelikirjamainen par-tulos, ei mitään yllätyksiä. Midari, lujaa bäkkärillä, neppi korille ja nosto par.

#17: Strikeria suunnitellusti hyseflippinä, näytti tosi makealta kunnes koria ennen oikealla oleva puu nappasi kiekon alas. Puttipaikalla 15m päässä, ei mennyt ja par-tulos.

#18: CTP-väylä, jes! Reenirundilla kiekko oli 2m päässä korista, joten nyt samalla tavalla M2 mukille, antaa kiekon tehdä työn. Noh heitto lähtikin kivasti, mutta M2 painaa tikkusuoraan ilman fadea - ohhoh. Takaviistosta noin 12m haaraputilla, ei mennyt ja nosto par.

#19: Rai rai, käytännössä se pahin väylä. Kuitenkin hyvät fiilikset ja reenien kautta hyvä itseluottamus helppoon par-tulokseen. Teebirdi käteen ja menoksi. Heitto lähtee ja vau, kun näytti hyvältä. Kuitenkin puoli metriä pitkäksi isolla skipillä takalaittomaksi outtiin. Dropparille. Dropparilta premium Jokeri ja skipillä hyppää sisään ja lopulta outtiin. Jeij, kolmas heitto basic Jokerilla ja jäi sisään, neppi korin alle ja nosto-seiska. Minkäs teet.

#1: 19-väylä totaalisesti unohdettuna seifti avaus paikoiltaan Claymorella, joka jäi puoleen matkaan väylälle. Mietin, että jatkanko midarilla vai otanko putterin. Virhe - otin putterin, ja lähäriheitto nousee hitusen liian ylös ja koska ylhäällä ei ole tilaa, niin korille jää vielä 15m putti. Kaunis putti nuollen ohi ja nosto-bogi.

#2: Nyt mietin suhteessa edellistä väylää ja 19:sta, että luottamusta ois nyt lähteä tässä kohtaa hakemaan dessulla kipolle seiftiheiton sijaan. Ja niinhän se onnistuikin, dessu liiteli portin läpi ja löytyi noin 11m päästä korista. Kaunis putti keskelle kippoa ja nätti birdie.

#3: Pelikirjalla taas eli forella dessu kipon kohille 9m ja putti sisään. Helppo peli, birdie korttiin.

#4: Mystinen väylä. Pelikirjamaisesti dessulla hyseflipauttaen, mutta tiillä tuli ehkä liian vähän nostettua jalkoja (tii nousee yläviistoon ja on epätasainen kärjestä) ja heitto jäi jotenkin vaimeaksi ja nousi ylös. Hyvähkö jatkopaikka heittää 30m korkeahko pommifore hyllylle, jossa kori sijaitsi. Sinnehän se maxi forella menikin, mutta hetken päästä se rullaa korilta alas rinnettä pitkin. Pitkä puttiyritys ylämäkeen ja nosto 4. Shit happens.

#5: Valintana putteriheitto pelikirjasta, joka jäi puuosuman vuoksi alas noin 20m päähän korista. Puttiyritys ja nosto par.

#6: Strikerilla foreheitto suoraan koria kohti, joka käänsi vähän yli ja liiteli parit puut nuollen 3m päähän korista. Nosto birdie.

#7: Dessulla lujaa pelikirja mielessä vasenta laitaa ja kiekko liiteli hienosti pitäen antsan sinne oikealle tienkohdille hyllyn päälle. Nyt näytti helpolta birdieltä, ja jatkoinkin neppiforettaen buzzzin tietä pitkin korille 4 metriin. Käytännön nosto pörö ja kierros paketissa.

Kokonaistuloksena siis 67. Kahden väylän ryskäys pilasi muutoin suhteellisen onnistuneen rundin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti