keskiviikko 26. elokuuta 2015

Harjoittelua ja pelikirjaa Prodiscus Open Karkkilaa varten

Tämä viikko näyttää kaikkine iltaohjelmineen niin buukatulta, että ainoat vaihtoehdot ehtiä Karkkilaan olivat tämä päivä tai mahdollisesti huominen (Talin viikkispäivä). Jalat olivat vielä maanantain mave-päivästä sen verran puuduksissa, että päätin skipata salit ja painaa tänään Karkkilaan reenailemaan rataa viikonlopun kisaa varten. Jospa sitten huomenna Taliin tai salille, tiedä häntä.

Karkkilan rata on todella vaihteleva ja sopii minulle hyvin monine foreväylineen. Vaikka rata on jonkin verran muuttunut vuosien varrella, on se silti hyvin pitkälti säilyttänyt alkuperäisen radan parhaimpia ominaisuuksia. Nykyiselläänhän rata on kaikkine nurmitettuine metsäväylineen erittäin kaunis. Taitaapa olla niin, että Skellefteåssa olen edellisen kerran nähnyt nurmitettuja metsäväyliä..

Mutta nyt loppuu ratajaarittelut ja mennään itse asiaan, eli Prodiscus Open Karkkila radan pelikirjaan:

#1: Avaus paikoiltaan Claymorella. Kipolle matkaa jää skipeistä ja laahauksista riippuen 10-25m. Haen tältä väylältä pääasiassa par-tulosta, mutta mikäli matkaa on alle 20m kippoon, niin yritän sisään.

#2: Radan ehkä haastavin väylä. Ensin pitää päästä portin läpi ja senkin jälkeen edetä vielä 40-50m tiheän koivikon läpi. Avaan paikoiltaan Claymorella portin tietämille. Siitä neppi Jokerilla kipon alle tietä pitkin bäkkärifaden kera ja putti sisään. Par-tulos siis mielessä, sillä väylältä eksyminen tai laitojen puukimpoilut voivat tuottaa todella pahaa jälkeä tuloskorttiin.

#3: Reenikierroksella vedin tähän destroyerilla suoraa forea, joten sillä pääsee helposti/turvallisesti 15m rinkiin. Toisaalta strikerilla saisi kevyen ylikäännön bäkkärillä ja mahdollisuus olisi päästä ihan korin tyvelle. Fore vaikuttaa kuitenkin varmemmalta ja järkevältä, joten menen sillä. Tästä on tarkoitus yrittää ottaa birdie, mutta par-tuloskaan ei väylältä haittaa.

#4: Radan kummallisin väylä. Korille ei ole oikein mitään järkireittiä, joten keskeltä alivakaalla dessulla hyseflippi ja tavoitteena olla heittämässä kakkosheittoa korin vasemmalta puolelta. Jos kiekko lentää korin vieressä olevaan isoon monttuun, kuten harjoitusrundilla, ei tilanne ole lainkaan huono, sillä siitä pystyy puttaamaan koriin. Todennäköisimmin tältä väylältä tulee kolmosia, mutta jos puuosuma nappaa matkan varrelta mukaan, voi tulos väylältä helposti muuttua bogiksi.

#5: Heitin harjoitteluheittoina kolme midaria pystössä backspinnillä ja kaikki kiekot menivät rännin läpi ja odottelivat alhaalla rivissä ~15m päässä korista. Todennäköisesti heitän väylän kuitenkin puttereilla, sillä 2/3:sta putteriheitosta oli alle 5m päässä korista. Tältä väylältä on ehkä helpoin napsia birdieitä.

#6: Strikerilla fore käytännössä melkein suoraan koria kohti, kiekko kääntää hieman yli ja palauttanee korin tietämille. Ainoa haaste on lähin hieman keskellä väylää oleva koivu, joka on heiton pahin este. Antsaforella sen pääsisi kiertämään kauempaa oikealta, mutta heittokulmat ja nopeuden säätö ovat suoraan foreheittoon verrattuna epävarmemmat. Tästä voi tulla kakkosia, ja käytännössä pahimmillaan par-tulos ellei ala puttiralli. Eikä se ala.

#7: Yksi radan kauneimmista väylistä. Kuumilla keleillä tällä väylällä on lähes trooppisen viidakkomainen fiilis. Vedän lujaa bäkkärillä vasenta laitaa. Kiekkovalintoina joko hakattu dessu tai Striker. Kiekko saa kääntyä hieman yli ja joko pitää kulmansa loppuun saakka, jolloin on tien tietämillä jatkamassa tai jos se palauttaa niin silloin etenen vasenta laitaa korille. Onnistuneella avauksella tässä pääsee kokeilemaan eaglea, muutoin tästä on tarkoitus hakea birdieitä.

#8: Tämä on niitä väyliä, jonka voisi avata hakatulla mega-alivakaalla valkyriellä, joka liukuisi bäkkäriheitolla korin tietämille. Heitossa on kuitenkin sen verran arvaamattomuutta ja korin takana heti OB-alue, että tästä on tarkoitus hakea pääasiassa par-tulosta avaten varmasti forella Bossi pellolle, siitä putteri korille ja nosto-kolmonen korttiin.

#9: En päässyt reenaamaan väylää, koska se sen trimmeröintihuoltotyöt olivat kesken. Aikasempina vuosina olen pelannut väylän pommihyssenä ja saanut tästä kakkosia. Pelaan sen siis samalla kaavalla. Mikäli pommihysse ei ala toimia, niin vaihdan Roc3:een ja suoraan heittoon.

#10: Ähinäväylä. Käytännössä väylällä on yksi puu este noin 30m päässä tiistä ja on suorastaan käsittämätöntä kuinka tuo puu napsii heittoja alas. Avaus strikerilla tai hakatulla dessulla lujaa keskeltä ja toivotaan, että koivuniemen herra pysyy omalla puolellaan. Mikäli heitto onnistuu voi päästä yrittämään kakkosta, muutoin haetaan par-tulosta.

#11: Tuplaforeväylä. Vakaalla dessullta tai bossilla foreavaus loivassa hyssessä noin 20-30m päähän korista. Puttiyritys mikäli mahdollista, muutoin neppi alle ja kolmonen korttiin.

#12: Mielettömän siisti megahysseväylä. Reenirundilla painoin korkean hyssen puiden yli bossilla kymmeneen metriin. Samaa haetaan tuloskiesseillä, mikäli puut estävät puttiyritykset, niin hyvän mielen kolmoset korttiin.

#13: Vaihtoehtojen väylä. Tässä on niin paljon vaihtoehtoja, että se tekee tästä väylästä todella mielenkiintoisen. Joka tapauksessa järkevintä lienee avata vanhan tiiipaikan tiimoille midarilla tai sitten painaa samaa reittiä lujaa suht korkeana hyssenä. Tavoitteena on päästä vanhalle tiille tai siitä suoraan koria kohti nurmikentällä. Ensimmäinen heitto on tällä väylällä ratkaisevin, joten todennäköisemmin yritän #12-väylän tyyppistä korkeaa ja lujaa hysseä Bossilla suoraan oikean kautta aukealle. Siitä sitten neppi korille ja puttia sisään. Birdietä tästä en tule saamaan.

#14: Forella lujaa Bossia vasemman kautta. Tällä väylällä pääsee kokeilemaan birdieputteja.

#15: Huikea tinttausväylä. Bossia bäkkärillä flättinä lujaa tiinsuuntaisesti, joka feidaa ja jää väylän vasempaan laitaan. Siitä forella Buzzzi kipolle ja nosto. Eli just kuten reenirundilla. Mikäli avaus onnistuu, niin tältä väylältä pääsee hakemaan birdieitä.

#16: Lentokenttä keski-OB:lla. Vaikka hinkua olisi ja mahdollista vetää yli 130m bäkkärisiivuja, niin tähän kelkkaan en lähde - sen verran pahat ovat OB:t myös väylän sivuissa mikäli siivuheitot lähtevät leveille linjoille. Avaus bäkkärillä Claymorella 90-100m tietämille, siitä helevetin luja bäkkärijatkoheitto Bossilla tai Dessulla kippohaku mielessä. Todennäköisesti tästä pelaa nelosia, mutta mikäli kakkosheitto onnistuu hyvin, niin tsänssit on birdieihinkin.

#17: Väyläkuva ei anna koko totuutta väylästä. Käytännössä miltei suora väylä johon pieni loppufade ei ole pahitteeksi. Heitän Strikerillä bäkkäriä loivassa hyssekulmassa. Molemmat reeniheitot Strikereilla olivat kympin ringissä. Kakkosia haetaan, mutta kolmonenkaan ei harmita.

#18: Wallride-väylä. Jätän kuitenkin wallridet muille ja avaan vakaalla midarilla (M2) keskeltä kiekon tehdessä työn ja feidaten kipolle. Reeniheitto nostolle, toivottavasti myös kisoissa. Tästä kakkosia kiitos.

#19: Tupla tai kuitti. Super tiukka ob-saareke ja korotettu kori. Väylää on myös pidennetty ehkä 30m aikasempiin vuosiin verrattuna. Avasin reeneissä neljästi Teebirdillä bäkkärihyssen ja kolme kiekkoa löytyi alle kympistä korin tietämiltä turvallisesti väylältä. Pitää vain muistaa varoa, ettei vedä heittoa liian pitkäksi. Jännä väylä kerrassaan, sillä turvallisin alue on kirjaimellisesti korin kohdilla 80-90m päässä tiistä, sinne siis tiippari ja kakkosta korttiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti