sunnuntai 30. elokuuta 2015

Prodiscus Open Karkkila, 2. päivä

Paikalle päästyä fiilis tuntui hyvältä ja sääkin oli suorastaan erinomainen. Pienet lämmittelyt, heittäminen tuntui hyvältä ja golf-lähdöllä startti ykkösväylältä.

#1: TD kävi ilmoittamassa, että ykkösellä on CTP-palkinto. Hetken pohdittuani riskejä päädyin kuitenkin lopputulokseen, että en edes yritä CTP:tä vaan vedän keskeltä paikoiltaan pelikirjamaisesti Claymorea. Claymore liukuikin reilusti puolen välin yli. Neppasin putterin korille ja otin helpon parin.

#2: Tällä kertaa päätin pysytellä tiukemmin pelikirjassa ja avata Strikerilla. Avaus mukavasti portin tietämille, josta 35m premium jokerilla loivasti hyssettäen mukille 4m päähän. Helppo par.

#3: Avaus hienosti forella 9m melkein identtisesti samalle paikalle, kuin edellisellä kierroksella. Putti osuu vasemman puolen ketjuihin hyvällä osumalla, muttei jää sisään. Nosto par.

#4: Avaus dessulla hyseflipauttaen ja se onnistuikin ihan mukavasti, vaikka puu nappasi väliltä kiinni ja ampui kiekon vasemmalle. Pääsin kokeilemaan birdie-puttia ylämäkeen noin 15m päähän ja lähellä olikin ettei kiekko livahtanut sisään. Nosto par.

#5: Nyt varman päälle ja kiekko puttipaikoille, siispä putteriavauksen sijaan buzzzia backspinnillä pystysuorassa. Hienosti alas noin 12m puttipaikoille. Kaunis putti ihan keskelle koria, mutta sen verran korkeana, että yläpeltiosuma ja nosto par.

#6: Strikerilla forella suora avaus korille, puu nappasi ennen koria kiekon alas ja matkaa jäi korille taas noin 12m. Haaraputtina kauniisti alaraudan päälle flättinä, josta kiekko pomppaa ylös mutta ei jaksa sisään. Nosto par.

#7: Ykkösrundin tapaan dessu tien kohalle oikealle ja hyville birdiepaikoille. Korille oli enää noin 35-40m matkaa ja tuuminkin, että putterilla edetään. Hetken pähkäilyn jälkeen päädyin Jokerin sijaan uusimpaan Clutchiini. Kiekko lensi just oikeaa linjaa, mutta paineli vain suoraan ilman minkäänlaista fadea. Menin siis pitkäksi noin 15m. Clutch alkanee olla jo ottanut sen verran hittiä, että feidiä ei tarvitse jatkossakaan odotella - kiekkoon siis merkintä asiasta. Noh 15m enää korille ja ainoa tsänssi mukitukseen on päästä koivujen välistä sisään. Koivut pitivät pintansa ja jouduin nostamaan nelosen sisään. Liikaa heittoja vikalle 35 metrille...

#8: Tämä on mulle yksi helpoimmista väylistä. Nyt kun ei ollut eilisiä kovia tuulia, niin vaihdan Maxin sijaan vakaan Bossin ajatuksena edetä pidemmälle ja lähemmäksi kohti koria. Noh forehan lähti hienosti just oikeaa linjaa ja etenikin kyllä pidemmälle, mutta lujemmasta vedosta johtun fade jäi aivan liian vähäiseksi. Ajauduin siis paikkaan, jossa oli tosi paljon puita heittosektorilla, kun taas Maxin paikasta (lyhemmällä heitolla) olisin voinut edetä puhdasta linjaa korille. Näkymätön puu nappasi kiekon alas, jota en nähnyt heittolinjoja valitessani ja jouduin pitkälle par-putille (~12m). Kiekko yläpeltiin ja bogi korttiin. Olisi pitänyt avata sillä Maxilla...

#9: Pommihysse, noin 10m päähän korista. Puttiyritys alaraudan päälle pomppimaan ja lopula juurelta nosto par.

#10: Mielessä liikku ajatus, että nyt varmemmin ja strikeri nyt suorana sinne korille. Helppoahan se on. Siispä kiekko liikkeelle ja puolessa välissä askelia jostain tuonelan perukoilta pomppaa mieleen ajatus, että muista loiva hysse. Jep, muistin loivan hyssen ja heitin vasemmalle pahimpaan mörriin. Rukoilijasirkka-asennosta sankarifore bossilla väylätöntä väylää pitkin korille, ja pääsinkin noin 15m puttipaikoille. Haarasta putteri ilmoille, laskeutuminen alaraudan päälle pomppimaan ja nosto bogie. Putti toimii ja tuntuu hyvältä, mutta pienestä on kiinni sisään menot.

#11: Pelikirjafore - neppiputterilla ja käytännön nosto par.

#12: Odottelua. Bossia hyssenä pelikirjamaisesti ilmoille, mutta joku mindfuck error iskee ja heitto jää 5m liian matalaksi. Kyllä 5m. Löydän kiekon oikealta puskan keskeltä, josta pääsen etenemään polviasennosta bäkkäröiden korille, Kiekko jää kuitenkin koria suojelevaan puurivistöön, josta matkaa korille on vielä noin 10m. Havahdun siihen, että väsymys alkaa puskea ja pahasti. Haukottelua. Korille on suora linja puukäytävää litkin ja mallaillen huomaan, että pystyn puttaamaan linjaa pitkin korille. Kiekko lähtee kädestä ja osuu 1,5m päässä olevan puun laitaan ottaen sivuhipsun ja jääden nostolle. Mitä ihmettä, miten en voinut tajuta tuota puuta, aivan niinkö se olis materialisoitunu siihen kesken heiton. Kummallista. Nostan bogien ja unohdan saman tien koko väylän.

#13: Odottelua. Bossia hyssenä pelikirjaa noudattaen ja kiekko on kauniisti hyvillä heittopaikoilla avautuvalla "pellolla". Edessä puu noin 15m päässä, jossa sivuttain ulottuvat oksat tulevat heittolinjalle - joudun siis hakemaan midarilla ~40m lähestymistä pienessä antsassa. Yritän ulottautua markkerilta mahdollisimman paljon vasemmalle, jotta tarvitsisin mahdollisimman vähän antsakulmaa. Heitän buzzzin bäkkärillä, joka painelee suoraan. Pääsen noin 10m puttipaikalle ja heitän 1,5m ohi korista oikealta - mitä täällä tapahtuu? Herätys! Paluuputti koriin ja nelonen korttiin. Hyvä nelonen tälle väylälle, vaikka kolmostakin oli taas tarjolla.

#14: Väsyttää, mieli harhailee. Keskittyminen, väsyttää taas. Forehysseä pelikirjaa noudattaen, mutta bossi tarttuu korin edessä oleviin metsän yläoksiin ja puttimatkaa jää haaralle noin 18m. Haaraputti alarautaan ja nosto par.

#15: Huaah, odottelua ja väsy iskee lujempaa ja lujempaa. Nyt ei kuitenkaan ole eilisiä tuulia. Bossi kouraan ja varmaa varmemman faden kautta hyville pelipaikoille hakemaan birdietä. Bossi lujaa ilmoille, ei fadea ja outtiin. Outilta mietin eilistä, että nyt otan varmemmin enemmän vasemmalta kiekon forella feidatessa mando suorittaen puttipaikoille. Arvioin etäisyyden vastapuolelle täydellisesti väärin ja vedän suoraan vastapuolen outtiin. Vastapuolen outista vitosheittona neppifore cometilla kipolle, josta kiekko on uhkaavasti pomppaamassa kolmatta kertaa outtiin. Jää kuitenkin rinteeseen, josta putti ja kutonen korttiin. Haukotuttaa.

#16: Odottelua. Väsyttää. Kuitenkin pelikirjasuoritus; midari, tinttausbäkkäri draiverilla, putteri korin alle ja nosto par.

#17: Striker hysseflipillä ja heitto näytti todella kauniilta, varmaan apaut nostolla. Korille päästyä kiekkoa ei näy missään - pahalta näyttää. Lopulta Striker löytyy takapitkäksi menneenä noin 12m päästä ärsyttävien käkkänöiden ja heinien välistä. Väsyttää ja putti lähtee korkeana korin yli - täh? Paluuputti sisään ja kolmonen korttiin. Ihan jepa.

#18: Odottelua ja päästämme samalla myös viereistä väylää heittävät etenemään. Väsymys kasvaa kasvamistaan. Avaan bäkkärillä M2:n luottaen fadeen, mutta heitänkin jonkin kummallisen neppi-pohjaedellä-airbounce-hyssen. En edes saa mandoa kierrettyä, joten joudun heittämään seuraavaksi 40m jyrkästi vasemmalle kääntyvän forerollerin. Heitto onnistui hyvin tuosta vaikeasta paikasta ja pääsin kokeilemaan pitkää puttia. Väsy puskee ja puskee. Vedän putin jotenkin kummallisesti korin yli 12m pitkäksi - siis mitä häh? En edes havahdu ajatuksissakaan siihen, että teen virheitä - väsymys ei nosta minkäänlaista kriittisyyttä tekemiseen esiin. Putti vielä alarautaan ja nosto 5. Nostovitonen siis väylään, jonka piti olla melkeinpä birdieautomaatti.

#19: Odottelua ja väsyä. Teebirdi kouraan, nyt ei tehdä eilistä pituusvirhettä. Noh en tehnyt - hyssessä reilusti puolen välin yli ja 1cm verran outtiin. Siispä dropparille. Premium Jokeri ilmoille kaunis fade ja nätisti laskeutuminen kohti leveintä seiftialuetta - kuuluu kummallinen kova kopsaus ääni - kiekko pomppaa ilmoille ja lentää puoli metriä outtiin. Täh? Punaiset liput liehuivat taas ja seuraavaksi basic Jokeri ilmoille joka tällä kertaa jäi sisään jättäen noin 10m korotettuun koriin. Päätän putata riskeistä huolimatta hyvällä itseluottamuksella sisään ja sinnehän se sujahtikin. Kutonen korttiin. Premium Jokeri oli iskeytynyt maahan tullessaan greenillä olevaan ainoaan 20cm x 20cm nurmikon alta pilkistävään kiveen. Tarkkaa työskentelyä siis.Rundituloksena karuakin karumpi 71, joka tarkoitti +11:sta. Huomaan jättäneeni bossin outtiin väylälle #15. Haahuilen hakemaan kiekon ja palaan autolle, Lähden ajelemaan kohti Helsinkiä kunnes huomaan, että minunhan piti vaihtaa shortsit ja toiset kengät jalkaan. Auto parkkiin ja kamat vaihtoon. Haukotellen ja naamaan itseä läpsien väsyneenä takaisin kotiin. Perille päästyäni syön ja vedän 2h päikkärit.

Ei enää ikinä mitään paskoja unia tai patjapuljailuja ennen kisapäivää. Väsyneenä ei voi välttyä virheiltä ja kun tulee virheitä, niin ne kertautuvat.

Kaikesta huolimatta Karkkilassa oli mahtavat kisat ja huikeat säät. Suuret kiitokset myös TD:ille sekä molemmille heittueille. Vaikka tulos jäi tällä kertaa superioorisen heikoksi, niin odotan jo innolla ensin vuoden Karkkilan kisoja. Siihen mennessä yritän opetella kännykän arkihälyn ja viikonloppuna toimivan hälytyksen eron, jotta ensi kerralla saisin pelattua kaikki kisakierrokset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti